UBS hervormt bonusbeleid

2 Connecties

Relaties

Bonussen

Organisaties

UBS
0 Bijdragen

De Zwitserse bank UBS gaat als eerste grote Europese bank bonussen uitkeren in de vorm van obligaties. Zodra de bank slecht presteert, verliezen de obligaties hun waarde.

6500 grootverdieners van de Zwitserse bank UBS krijgen vanaf nu bonussen in de vorm van obligaties. Zodra de bank bepaalde kapitaalratio's niet weet te halen, verliezen de obligaties hun waarde. UBS is hiermee de eerste grote bank die haar bonusstructuur in lijn brengt met het voorstel van de Europese commissie die geleid werd door de Finse centrale bankier Erkki Liikanen. Onder zijn leiding verscheen vorig jaar vorig jaar oktober een een rapport met onder meer aanbevelingen over het bonusbeleid bij Europese banken.

 

1,54 miljard verlies
Het zal nog even duren voordat de topverdieners bij UBS weer een uitkering kunnen verwachten. UBS publiceerde vandaag weinig rooskleurige kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal 2012 werd er een verlies geleden van 1,54 miljard euro geboekt. De winst werd voor een groot deel gedrukt door de boete van 1,2 miljard euro vanwege haar betrokkenheid in het Libor-schandaal. UBS kondigde vandaag ook aan dat ze voor 4,5 miljard euro aan eigen schuldpapier gaat terugkopen. De bank heeft haar activiteiten op het gebied van zakenbankieren de afgelopen periode drastisch verlaagd en zegt daarom minder behoefte te hebben aan liquiditeiten.