Unanieme steun voor Papandreou in Grieks kabinet

Het Grieks referendum gaat er komen, Papandreou krijgt de volle steun van zijn kabinet. Unilever doet het lekker en weer een schandaal in de financiële industrie. Newswatch.

Papandreou krijgt de volle steun
Grieks referendum gaat door. De Griekse premier Papandreou krijgt de steun van al zijn ministers om nog voor de komst van de kerstman een referendum te houden waarbij de Griekse bevolking zich onder andere kan uitspreken over het lidmaatschap van de euro. Het referendum zal volgens de Griekse premier "a clear mandate and a clear message in and outside Greece on our European course and participation in the euro" geven. Dinsdag reageerden overal politici en ook beurzen paniekerig op de aankondiging van het voornemen van Papandreou. Het is echter een feit dat de Griekse premier in juni van dit jaar zijn voornemen tot een referendum bekend maakte, zoals FTM hedenochtend schreef.
Bron: Telegraph


Unilever lijkt "beste jongetje van de klas" te worden.
Dit blijkt volgens het FD na een kleine rondgang langs de analisten die het aandeel Unilever volgen. Volgens deze groep van kenners is de huisige bestuursvoorzitter van het voedingsconcern, de heer Paul Polman, lekker bezig. "De veranderingen van het management vinden we eindelijk terug in de prestaties van 2011', aldus een analist die ook verwijst naar de autonome groei van 6 procent. Ook andere analisten menen dat Unilever op terug is naar de top. Of Unilever ook qua deugdelijkheid van zijn producten ook het beste jongetje de klas is, bleef onvermeld.
Bron: Het Financieele Dagblad


Gevallen Broker MF Global brak de regels
Meer problemen voor de gevallen broker MF Global. De Amerikaanse broker hoorde de afgelopen maand vele margin calls langkomen. De broker, gespecialiseerd in derivaten en futures, was zwaar overlevereged in aankopen van Spaans, Italiaans, Portugees en Belgisch schatkistpapier. In oktober vroeg het bedrijf een surseance aan. Te laat, maandag werd bekend dat MF Global zijn faillissement ging aanvragen. De ineenstorting van MF Global zorgde ervoor dat er een FBI onderzoek werd opgestart. Dit nadat bekend werd dat 700 miljoen dollar van klanten niet op de goede plek in de boeken terug was te vinden. Of dit nu lag aan een slordige boekhouding of aan doelbewuste acties van het management, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Volgens de Financial Times - die bronnen dichtbij het onderzoek aanhaalt - heeft MF Global regels gebroken door geld van klanten niet te scheiden van hun handelsrekeningen.
MF Global werd geleid door de oude Goldman Sachs bankier John Corzine. Toen Corzine bij de broker aantrad, liet hij weten dat hij de winsten van het bedrijf zou gaan oppompen door het geld van het eigen bedrijf nadrukkelijker in te zetten. Mogelijk werd daar dus ook het geld van de klanten voor gebruikt.

Bronnen: New York Times, Financial Times (betaald)Het NOS-nieuws in 60 seconden:

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 593 leden