Update Reed Elsevier // Wolters Kluwer

2 Connecties

Relaties

Reed Elsevier

Organisaties

Wolters Kluwer
0 Bijdragen

Zakenbankiers twijfelen of gerucht overname Reed Elsevier juist is.

De redactie van Reuters heeft zijn huiswerk gedaan en komt tot de conclusie dat het onwaarschijnlijk is dat Wolters Kluwer Reed Elsevier gaat overnemen. Het omgekeerde ligt meer voor de hand, zeggen de door Reuters geraadpleegde zakenbankiers. En wel hierom:

 

  • Reed Elsevier is met een marktkapitalisatie van 20 miljoen euro veel groter dan Wolters Kluwer, dat op de beurs bijna 5 miljard waard is;
  • Reed Elsevier is er beter in geslaagd om meer winst en groei uit zijn topproducten te halen dan Wolters Kluwer;
  • Verschillende bankiers geven te kennen dat als het zou spelen, zij het gehoord zouden moeten hebben en dat is niet het geval;
  • Een complete overname van Reed Elsevier door Wolters Kluwer zou neerkomen op een reversed takeover. Wolters Kluwer krijgt dat niet voor elkaar.

 

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat Wolters Kluwer de zakelijke divisie Reed Business over zou nemen. Die stond in 2008 te koop, maar de verkoop mislukte door onder meer een zwabberende koers van moeder Reed Elsevier en de kredietcrisis. Reed Business geeft in Nederland onder meer consumententitel Elsevier uit en zakelijke titels zoals het Agrarisch Dagblad en Misset Horeca.