US Troops geven Irakezen een cadeautje

Het Amerikaanse leger laat bij terugtrekking 313 miljoen dollar aan spullen achter voor de Iraakse overheid. Plus: UBS heeft een headhuntersbureau ingeschakeld. Newswatch

Cadeautje - Aan het einde van dit jaar zullen de 45.000 Amerikaanse soldaten in Irak huiswaarts keren. Het leger gaat daarom de komende drie maanden ongeveer 347 miljoen spullen weggeven aan de Iraakse overheid. Van voertuigen tot munitie en van trailers tot airconditioners. De totale waarde van dit cadeautje schat het Pentagon op $313 miljoen. Maar het is geen liefdadigheid. De US Army laat de spullen achter omdat transporteren nog meer geld kost dan dat de totale waarde van de spullen is. Als de VS over een aantal decennia maar niet weer door hun eigen kogels worden beschoten …

Bron: Fox News 

Directeur gezocht - UBS heeft het headhuntersbedrijf Egon Zehnder International ingeschakeld om een nieuwe CEO te zoeken voor de bank. De Zwitserse kredietverstrekker zegt dat het zowel mensen van binnen als van buiten het bedrijf meeneemt in de sollicitatieprocedure. Er is al één externe kandidaat genoemd: de voormalige topman van JPMorgan Chase Bill Winters. De zoektocht is gaande omdat de voormalig CEO, Oswald Grübel, uit zichzelf is opgestapt. Hij nam zijn verantwoordelijkheid voor het fraudeschandaal waarbij een rogue trader maar liefst twee miljard dollar liet verdwijnen.

 Bron: Wall Street Journal

GM twee trapjes omhoog - Het is ongelofelijk maar waar: S&P verhoogt (dus niet verlaagt) de kredietwaardigheid van een bedrijf. En niet van zomaar eentje: General Motors gaat twee niveautjes omhoog van BB- naar BB+. Ook heeft het ratingbureau het vooruitzicht van de Amerikaanse autofabrikant van ‘stabiel’ naar ‘positief’ gezet. De upgrade komt een dag nadat een monteursvakbond in de Verenigde Staten een nieuw vierjarig contract heeft gesloten met GM.

Bron: CNBC

Slechtste kwartaal voorbij - Beleggers hebben momenteel het slechtste kwartaal achter de rug sinds het dieptepunt van de financiële crisis in 2008. Het lijkt er echter op dat er aan deze duikvlucht nog geen einde is gekomen. In het nieuwe derde kwartaal bestaan er namelijk nog steeds dezelfde problemen: de Europese schuldencrisis is nog niet opgelost en Amerika worstelt ook met een te groot staatstekort. 

Bron: CNBC


Duitse consument positief - Duitse detailhandelcijfers vielen in augustus meer dan men had verwacht. Analisten wijzen er wel op dat het vertrouwen van de consument in grote lijnen positief is gebleven. De verkoop in de detailhandel daalde met 2,9 procent, terwijl daar in juni en juli respectievelijk nog een stijging van 0,3 procent en 4 procent in was.

Bron: Wall Street Journal