Value8

Follow the Money toont al jaren belangstelling voor de schimmige handel en wandel van Peter Paul de Vries. De Vries verkreeg zijn bekendheid en reputatie ooit als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Toen streed hij onder andere voor transparantie en deugdelijk bestuur. Als oprichter, ceo en grootaandeelhouder van het beursfonds Value8 doet hij echter alles wat hij vroeger te vuur en te zwaard zou hebben bestreden.
Sinds 3 mei is er commotie ontstaan rondom het beursfonds Value8. Vanaf dat moment besteedt de onafhankelijke analist Roel Gooskens voor Follow the Money aandacht aan alle beursgenoteerde belangen van Value8. Wat hij aantreft oogt niet best.
Een beursdrama in wording.

32 Artikelen

Value8 onstopbaar

4 Connecties

Onderwerpen

Peter Paul de Vries Winst Koers

Organisaties

Value8

Wéér gaat de winst omhoog bij Pépé de Vries.

Directeur Peter-Paul de Vries van investeringfonds Value8 mag dan al een paar keer zijn best hebben gedaan de verwachtingen van aandeelhouders te temperen, maar dit soort berichten zal de druk op de ketel niet doen afnemen. De winstverwachting voor 2010 is namelijk verhoogd naar 3 euro per aandeel.

 

Vorig najaar verhoogde het fonds de winstverwachting ook al eens, toen naar tussen de 2 euro en 2,30. Daar komt dus nu een forse verhoging bovenop.

 

De afgelopen twee jaar behoorde het bedrijf tot de absolute toppers van de Amsterdamse beurs. Kan Peter-Paul de Vries roepen wat ie wil over  "koersontwikkelingen die naar objectieve maatstaven te sterk vooruitlopen op toekomstige positieve ontwikkelingen" (sexy formuleren is overigens ook een kunst), beleggers stappen lekker toch in.

 

We zullen zien of dat een slim idee is, of dat we binnenkort op het Damrak weer eens een enorme kauwgombubbel zullen horen klappen.

Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden