Van den Boog de jokkebrok

Ajax-directeur Rik van den Boog neemt het niet zo nauw met de waarheid. Bronnen binnen Ajax ontwaren veel meer 'leugens'.

Ajax-directeur Rik van den Boog wordt de laatste dagen stevig onder vuur genomen. Nadat de advocaat van Hans van der Zee, de ontslagen hoofdscout van Ajax, even uit de school klapte, beginnen er meer mensen binnen Ajax hun mond open te trekken. De Wakkere Krant berichtte afgelopen zaterdag in Telesport dat er in verband met Van den Boog een 'patroon van leugens' zichtbaar werd. De Ajaxdirecteur zou onder andere over het contract van Frank de Boer een aantal domme leugens hebben gedebiteerd. Hij zou ruggespraak hebben gehouden met mensen als Bert van Marwijk, Guus Hiddink en oud spelers Piet Keizer en Theo van Duivenbode. Allen ontkende met Van de Boog over het contract van De Boer te hebben gesproken.

Kluis
Een nijpender vraag is of Van den Boog niet ook over zijn zakelijke verleden heeft gelogen. Met name de verwikkelingen rond The Entertainment Group (TEG) spelen daarbij nog steeds een rol. Meerdere betrokkenen rond het faillissement van TEG beweren dat Van de Boog herhaaldelijk heeft gelogen over zijn rol bij dit inmiddels roemruchte faillissement. In een door FTM gemaakt verhaal voor Miljonair zei Ajax-voorzitter Uri Coronel een document in de kluis te hebben liggen waar het verhaal van Van den Boog in deze netelige kwestie in detail op staat beschreven. Blijkt dat verhaal niet te kloppen, dan heeft Van den Boog een probleem.

Ook vanuit andere bronnen die gedetailleerde kennis hebben van het zakelijke verleden van rik van den Boog, blijkt dat de waarheid in de handen van de huidige Ajax-directeur nog wel eens tot vreemde vormen wordt gekneed. Of zoals een oud-directeur van telecombedrijf Orange het aan FtM verwoordde: 'Het blijft velen van ons fascineren: hoe is het mogelijk dat deze man directeur kon worden van een beursgenoteerde onderneming'.