Van der Sar claimt geld vastgoedman

5 Connecties

Edwin van der Sar had gisteren een bijzondere warming-up voor de wedstrijd Manchester United-Valencia. In de rechtbank van Roermond legde hij uit waarom hij 1,2 miljoen euro krijgt van vastgoedondernemer Harry Muermans.

In 2005 investeerde de keeper samen met enkele andere prominenten, onder wie voetballer Mateja Kezman, in een consortium dat voor miljoenen leningen aan Muermans verstrekte. De Limburgse ondernemer zou dat geld vervolgens steken in vastgoedprojecten met een rendement van minimaal 10 procent.

 

Maar tot vandaag zagen de investeerders nog geen cent terug. Volgens Muermans komt dat door de crisis.

Van der Sar neemt daar geen genoegen mee en spande een procedure aan bij de rechtbank in Roermond. En hoewel Muermans zijn gezicht gistermiddag niet liet zien, kwam Van der Sar uit Manchester overgevlogen om uitleg te geven over de situatie.

 

Record kwijt


Na de zitting verdween de doelman - die niet op de publiciteit zat te wachten - door de achteruitgang in een taxi richting Düsseldorf, waar hij het vliegtuig naar Manchester nam. Hij was op tijd terug voor de wedstrijd tegen Valencia, maar coach Alex Ferguson besloot hem toch op de bank te zetten.

Het gevolg: de wedstrijd eindigde in 1-1, waardoor Van der Sar en Manchester een gewild record misliepen. Zonder doelpunten van Valencia was Manchester namelijk het eerste team geweest dat in alle zes poulewedstrijden 'de nul' had weten te houden. Muermans, bedankt.

Over zes weken doet de rechter uitspraak over de claim van de Oranje-held.

 

stefan@ftm.nl