Vanavond mogen we 'm zien

3 Connecties

Onderwerpen

IPhone Cook

Organisaties

Apple

Tim Cook, CEO van Apple, gaat vanavond om 19:00 (Nederlandse tijd) op het hoofdkantoor een nieuwe iPhone presenteren.

Productaankondigingen van Apple worden niet alleen door gadgetnerds, maar ook door beleggers in de gaten gehouden. De winst van een technologiebedrijf is immers afhankelijk van zijn producten. Bovendien heeft Apple wat in te halen, want Android – welke al de grootste is – wint steeds meer terrein. Daar moet wel aan worden toegevoegd dat de winstmarges van de iPhone veel hoger liggen dan bij Google's Android, welke op goedkopere toestels wordt aangeboden. 

Twee iPhones?
Men vraagt zich af of het nieuwe toestel een uitbreiding is van de huidige iphone 4 of dat het een geheel nieuwe versie is. Er gaan ook geruchten dat er twee smartphones worden geïntroduceerd. Namelijk een nieuwe iPhone en een lowbudgetsmartphone. Apple zou met een goedkoper model een breder publiek proberen te bereiken.

De onlangs aangewezen CEO Tim Cook gaat het nieuwe apparaat presenteren. Het is de eerste keer dat Steve Jobs dit niet doet. Eind augustus droeg Jobs het leiderschap over aan Cook. De show heet ‘Let’s talk iPhone’. De nieuwe iPhone ligt waarschijnlijk voor de feestdagen in de schappen, om zo de drukke winkelperiode niet mis te lopen.

Vanaf half 7 is het evenement hier live te volgen