Verslag aardbeving uit Tokio

4 Connecties

Relaties

Aardbeving Tokyo Marc Wesseling

Locaties

Japan
0 Bijdragen

De Nederlandse ondernemer Marc Wesseling is in Tokyo gevestigd en vertelt uit eerste hand over de aardbeving.

Japan werd vrijdagochtend 11 maart getroffen door een enorme aardbeving. De beving had een tsunami tot gevolg met golven tot 10 meter hoogte die tot diep in het binnenland alles overspoelden.

De Nederlandse ondernemer Marc Wesseling gaf zijn eerste impressies via Facebook: 'Fucking hell, het gaat hier goed te keer'.

'Our office is penthouse two floors on the very top so it shook like hippos dangling ballocks and all our books computers and everything is now beautifully on the floors. But we are all A okay'.

Hoewel het epicentrum van de beving ongeveer 380 kilometer boven Tokyo ligt, schudt de Japanse metropool op zijn grondvesten. Wesseling, oprichter en directeur van onder andere het marketingbureau UltraSuperNew werd door FTM via Skype even gebeld.

 'Bij ons op kantoor begon alles te schudden en knalde er een speaker op de grond', zegt Wesseling. 'Ik heb het een en ander nu met ducttape vastgeplakt. Ik kijk hier uit op een hoog gebouw dat nog in aanbouw is. De kranen boven op de wolkenkrabber zwiepte heen en weer als twijgjes in de wind. Voorzover ik kan overzien ligt hier nu alles plat. De kerncentrales zijn uitgezet, openbaar vervoer is tot een complete stilstand gekomen en mensen zijn massaal aan het hamsteren geslagen. Ik denk dat we vanavond een grote pyamaparty hebben hier op kantoor, want ik zou niet weten hoe ons personeel thuis zou moeten komen. Miljoenen mensen moeten de straat op. Wij werken intussen maar gewoon door, er is niet veel anders dat we kunnen doen. Ja, wachten op de volgende aftershock'.