Positie Ben Verwaayen onder druk

  De positie van Zomergast Ben Verwaayen - ceo Alcatel Lucent - staat onder druk. De koers van het telecommunicatiebedrijf maakte een vrije val na het bericht dat er 40 miljoen euro verlies wordt geleden in Q2.

  Ben Verwaayen, de Nederlander die door NRC ooit “het grootste exportproduct van de Nederlandse managementschool” werd genoemd, moet vandaag wederom flink afschrijven op zijn reputatie. De CEO van het beursgenoteerde Alcatel-Lucent, een producent van telecominfrastructuur, laat vanochtend middels een persbericht weten dat er in het tweede kwartaal naar verwachting een operationeel verlies van 40 miljoen euro (op een omzet van meer dan 3,5 miljard euro) wordt geleden. Ondanks een besparing van 100 miljoen euro op de vaste kosten. Het beursgenoteerde concern maakte ook bekend dat het waarschijnlijk niet lukt om in 2012 de winstmarge van 3,9 procent (2011) te verhogen. Op 26 juli worden nieuwe winstprognoses gepresenteerd.

  Het einde van Verwaayen
  ..
  Alcatel Lucent maakt een vrije val op de beurs in Parijs nadat het vanochtend bekend maakte weer niet aan de eigen verwachtingen te kunnen voldoen. Vanmiddag was de koers met 18 procent gedaald tot 0,93 eurocent, de laagste koers in 20 jaar. In de laatste twaalf maanden verloor het bedrijf 60 procent van zijn marktwaarde.

  "The forecast miss puts Mr. Verwaayen's position at risk after optimistic comments earlier this year," aldus een de door Wall Street Journal geciteerde analist Sylvain Navarro van het in Parijs gevestigde DSF Markets. Dit wegens een "opeenstapeling van slecht nieuws" en een "gebrek aan strategie".

  Het is een déjà vu voor de Houdini van verdampte aandeelhouderswaarde. FTM prikte eind vorig jaar al de Verwaayen-mythe lek.  Op 19 augustus verschijnt de Rutte-souffleur Verwaayen in Zomergasten. Als presentator Jan Leyers zijn huiswerk goed doet, belooft het een spectaculaire zomeravond te worden.

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren