Vestia verdubbelde inzet derivatenpositie

5 Connecties

Relaties

Griekse crisis Murdoch

Organisaties

Vestia Wavin

Locaties

Zwolle
0 Bijdragen

Vestia ging voor de dubbel, Mexicanen landen in Zwolle, FBI zet tanden dieper in Murdoch en Griekse crisis verdiept zich. Newswatch

Woningcorporatie Vestia heeft in 2011 haar derivatenpositie van 10 miljard naar 20 miljard euro verdubbeld, schrijft het Financieele Dagblad woensdagochtend. Vestia zou daarmee ook haar kwetsbaarheid voor rentedalingen sterk hebben vergroot. Het FD, dat boven op de gebeurtenissen rond Vestia zit, melde ruim anderhalve week geleden ook al dat Vestia in grote financiële problemen verkeert doordat het enkele miljarden euro's moest betalen voor haar derivatenpositie. Met die positie hoopte de woningcorporatie zich in te kunnen dekken tegen rentestijgingen. Bij rentedalingen moet de woningcorporatie bijbetalen. Juist dat gebeurde vorig jaar (en ook in de jaren ervoor). Diverse bronnen rond Vestia hebben FD gemeld dat de Rotterdamse corporatie in 2011 de positie van 10 miljard nog eens met het zelfde bedrag had uitgebreid.
Bron: Het Financieele Dagblad


Griekse crisis verdiept zich
Ook de derde deadline om tot een overeenkomst  over de bezuinigingsmaatregelen te komen hebben de Grieken onder de niet verkozen president Lucas Papademos overschreden. Het reddingspakket van 130 miljard euro blijft in de ijskast liggen en daarmee koersen de Grieken in een rechte lijn af op een faillissement. Andere landen beginnen het geduld met de Grieken te verliezen.
Bron: The Telegraph


FBI zet tanden dieper in Rupert Murdoch
Na de Britse politie toont ook de Amerikaanse FBI sinds vorig jaar buitengewone belangstelling voor News Corporation, het mediaconcern van Rupert Murdoch. Het onderzoek van de FBI was in eerste instantie een afgeleide van het Britse onderzoek naar de beschuldigingen dat verslaggevers van de tabloit Bews of the World de mobiele telefoons van 11 verschillende personen hadden afgeluisterd. Naar nu blijkt heeft de FBI er een tandje bijgezet en is het onderzoek uitgebreid naar een corruptie-onderzoek.
Bron: The Telegraph


Mexicanen kopen Zwolse vuilniszakfabriek
Het Zwolse Wehkamp is nog op zoek naar een nieuwe eigenaar, stadgenoot Wavin - fabrikant van vuilniszakken en plastic buizen - heeft er al een gevonden. Het Mexicaanse chemiebedrijf Mexichem heeft een bod gedaan - 10,50 euro per aandeel, dat door het bestuur en de RvC van Wavin is goedgekeurd.
Bron: Het Financieele Dagblad


Het NOS-nieuws in een minuut: