Het Verenigd Koninkrijk verlaat binnen twee jaar de Europese Unie. Het Europees Parlement moet instemmen met de afspraken over de Brexit. Wat houdt dat concreet in? Is er een kans dat het Europees Parlement de Brexit-afspraken zal wegstemmen?

  Er is geen politiek lichaam dat zoveel macht heeft en tegelijkertijd maar zo weinig media-aandacht krijgt: het Europees Parlement. De komende tijd trekt FTM er regelmatig met camera op uit in Brussel om te kijken wat de macht van het Europees Parlement in de praktijk inhoudt. Bij de Brexit lijkt het Europees Parlement een papieren tijger: het kan de uiteindelijke afspraken tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over 'de echtscheiding' wegstemmen, maar de kans dat het parlement dat echt gaat doen lijkt heel klein. De macht van het Europees Parlement lijkt in dit geval niet ver te reiken. Vijf vragen over Brexit aan Europarlementariers Sophie in ’t Veld (D66) en Dennis de Jong (SP).

  FTM was al eerder in Brussel om te kijken naar het democratische gehalte van de EU. Die serie kun je hier terugkijken.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Chris Aalberts

  Gevolgd door 122 leden

  Gefascineerd door politiek die zich onttrekt aan het oog van veel burgers en media. Schrijft bij Follow the Money over de EU.

  Volg Chris Aalberts
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  Gesprek over Europa

  Gevolgd door 612 leden

  Een goed gesprek over de Europese Unie komt maar niet van de grond. Follow the Money wil daar verandering in brengen. Samen m...

  Volg dossier