Volkswagen niet bang voor einde Euro

Bedrijven bereiden zich voor op het einde van de Euro, Rabobank verliest zijn AAA status, Centrale bankiers Bernanke en Trichet in top 100 grote denkers en meer in Newswatch.

Rabobank verliest zijn AAA status, maar blijft hoogst gewaardeerde bank
Kredietbeoordelaar Standard & Poors heeft de kredietwaardigheid van onze niet beurs genoteerde Rabobank verlaagd van AAA naar een stabiele AA. Ondanks de verlaging in status blijft de Rabobank de hoogst gewaardeerde bank ter wereld. "We zijn niet geschrokken, we waren erop voorbereid," zei Bert Bruggink, CFO bij de Rabobank op BNR. "We zijn dertig jaar triple-A geweest, maar we kónden met de nieuwe methode geen triple-A status krijgen. Voorheen ging de rating over banken-specifieke criteria. Maar nu nemen ze de economische risico's in een land en de risico's in de bankensector in een land veel zwaarder mee, en dat heeft ons een punt gekost." 
Bron: BNR Radio


Moment of glory voor Rutte
Ook Mark Rutte kan vanaf vandaag het kiekje met de president van de US of A in zijn kamer op de schoorsteen zetten. Rutte zei dat hij naar de Verenigde Staten om met Obama over drie zaken te praten: "jobs, jobs, jobs".De man die in een gedoogkabinet zit met een geperoxideerde xenofoob legt de eerste zwarte president van de Verenigde Staten uit wat hij wil.


Angst om Duitse inactiviteit
De Poolse Minister van Buitenlandse Zaken deed dinsdag een uitspraak die beslist de geschiedenis in zal gaan: "I will probably be the first Polish foreign minister in history to say so, but here it is: I fear German power less than I am beginning to fear German inactivity." Bekijk de emotionele uitlating van minister Radoslav Sikorski hier.
Bron: The Economist  


Internationale bedrijven bereiden mogelijk einde euro voor
Nu het scenario voor het uiteenvallen van de euro per dag waarschijnlijker wordt, beginnen de grote internationale bedrijven hun voorzorgsmaatregelen te nemen. Verschillende topmannen zeggen dat ze zich verplicht voelen deze maatregelen te nemen nu de Europese politici er maar niet in slagen om het uitbreiden van de crisis tegen te gaan. Bedrijven nemen minimale risico's door voor kasreserves op veilige vluchtheuvels te plaatsen. Andere bedrijven bekijken de juridische gevolgen van het opbreken van de Eurozone.
"We have made a first rough analysis about the consequences of the discontinuation of the euro as the Portuguese currency," zei Jürgen Dieter Hoffmann, cfo bij de Portugese dochter van Volkswagen. "The conclusion is that overall the impact would not be so negative to our company, as we are mainly an exporter and belong to a worldwide group."
Bron: Financial Times


Centrale bankiers op 10e plek van Top 100 grote denkers
In het enorme orkest van commerciële, maar tamelijk nutteloze lijstjes blaast het gerenommeerde tijdschrift Foreign Policy ook een deuntje mee. FP heeft de Top 100 Global Thinkers bedacht. De Arabische revolutionairen scoren veel punten en staan op de hoogste plekken. Een hoge notering is er ook voor Wadah Khanfar, een van de topmannen van het Nieuwskanaal Al Jazeera uit Qatar. Zijn inspanningen en die van Al Jazeera worden door FP als fundamenteel beschouwd in het onder druk zetten van de despoten in Egypte, Libië en Tunesië. Maar ook vanwege de verslaggeving over Irak, die door Donald Rumsfeld ooit als "vicious, inaccurate and inexcusable" werd omschreven. Op plaats 10 staan (1 plek boven Obama) Ben Bernanke, Jean-Claude Trichet en Zhou Xiaochuan. Dit omdat de Centrale Bankiers van USA, Europa en China in de brandende en rokende wereldeconomie proberen te redden wat er te redden valt. Aardig van FP. Op een andere lijst (hitlist) zouden Bernanke en Trichet waarschijnlijk bovenaan staan wegens hun falende  en welvaart ondermijnende ingrepen.
Bron: Foreign Policy
 

Het NOS-nieuws in 60 seconden:

  

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 288 leden

Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren