VVD kan eindelijk hervormen met D66

4 Connecties

Relaties

Bonussen Provinciale Staten

Organisaties

D66

Werkvelden

Wall Street

Rutte moet rekening houden met D66's hervormingsvoorstellen, de Amerikaanse economie maakt een gematigde groei door en bancaire bonussen moeten transparanter. Dit is newswatch 3 maart.

 

Goede uitslag voor hervormingsbeleid

 

De uitslag is dat er nog geen uitslag is. De provinciale Staten verkiezingen eindigden zoals de Tweede Kamer verkiezingen: too close to call. Op 23 mei kiezen de statenleden de senaat. De coalitie staat op 37 zetels, maar met de hulp van regionale partijen kan er nog een meerderheid ontstaan, of juist niet. Dan zal er met de oppositie, vooral met onderwijs- en hervormingspartij D66, de grote winnaar, zaken moeten worde gedaan. Rutte is daar stilletjes blij mee, want de conservatieve PVV houdt meer tegen dan hem lief is.

 

Bron: NOS

 

Amerikaanse economie trekt aan

 

De economische in de Verenigde Staten is aan het begin van dit jaar in voorspoedig tempo toegenomen. Dat meldt zogenoemde Federal Reserve (Fed) in het zogenaamde Beige Book dat woensdagavond uitkwam. De Amerikaanse banenmarkt trekt volgens de Fed ‘door heel het land in bescheiden mate aan’, hoewel er in sommige sectoren nog de voorkeur wordt gegeven aan tijdelijk personeel in plaats van vaste banen.

 

De huizenverkopen en bouw van nieuwe woningen liggen volgens de centrale bankiers nog in de lappenmand. Wel groeide de verkoop van commercieel vastgoed in een aantal regio's, waaronder Boston, Kansas City, Dallas en San Francisco. Dat is een teken van vertrouwen, aangezien sommige metropolen nu de aanblik bieden van spooksteden.

 

Bron: RTL-Z

 

Say in the pay op Wall Street

 

Na de FED heeft nu de Amerikaanse beursautoriteit een plan gelanceerd hoe exessen met bancaire bonussen voorkomen kunnen worden. Maak alles transparant! En met de totale inzichtelijkheid zal ook de extreme risico-nemen mogelijk ook worden uitgebannen als aandeelhouders tot op de komma te zien krijgen hoe de fat cats betaald worden. Economen stelden al eerder dan transparantie vaak beter werkt dan verbieden.

 

Bron:New York Times

 

Nagel aan de pensioendoodskist

 

50 + rebel Jan Nagel treedt met een zetel toe tot de senaat, en eist meer geld voor de ouderen. Dat lijkt er niet te zijn, zoals wel blijkt uit de verhoging van de premies bij de ambtenarenpensioenfonds ABP. De premie voor ouderdoms- en nabestaandenpensioen stijgt per 1 april met 0,5 procent. De lasten komen vooral terecht bij nieuwe generatie werkenden.

 

De premieverhoging wordt veroorzaakt door de toegenomen levensverwachting. Omdat de dekkingsgraad van het fonds eind 2010 flink is bijgetrokken, hoeft het fonds niet te korten op pensioenaanspraken en -uitkeringen.

 

De tijdelijke opslag op de premie van 1 procent, in het kader van herstel van de financiële positie, blijft voorlopig gehandhaafd. ‘ABP is van mening dat de dekkingsgraad nog te beweeglijk en het herstel te pril is om deze te laten vervallen', aldus het fonds

 

Bron: De Financieele Telegraaf

 

In de straf-bank

 

Hoe hard moeten banken en financiele instellingen worden geraakt als ze toch nog steeds giftige leningen en wurghypotheken uitdelen aan financieel onvermogende mensen? Het denken over de strafmaat begint in Amerika, waar gebrek aan controle tot uitwassen leidde, steeds concretere vormen aan te nemen.

 

Het nieuw opgrichte Consumer Financial Protection Bureau gaat voor 20 miljard dollar aan boetes opleggen, in samenwerking met officiers van justitie. Het wordt tijd dat de Nederlandse wetgever eens een excursie naar de VS ondernemen om te kijken hoe onbeschaamde hebzucht afgestraft kan worden.

 

Bron: New York Times