Wall Street-handelaren worden vervolgd

Handelaren van Credit Suisse zullen worden vervolgd voor fraude, Australische zakenman deelt met personeel en Amazon krijgt klappen. Newswatch.

Handelaren Credit Suisse worden vervolgd
De handelaren die op Wall Street verantwoordelijk waren voor de grootschalige fraude met als obligaties verpakte hypotheekleningen. De Openbare Aanklager van Manhattan is van plan om een strafklacht in te dienen tegen handelaren van de investeringsbank van Credit Suisse die hun klanten zouden hebben misleid door de verpakte hypotheken tegen veel te hoge prijzen aan hen door te verkopen terwijl ze precies wisten dat deze vrijwel waardeloos waren.
Bron: Wall Street Journal


Australische zakenman kan delen
De 79-jarige Australische Ken Grenda verkocht zijn busbedrijf en besloot zijn personeel flink mee te laten delen in de opbrengsten. Grenda verkocht het familiebedrijf - de Grenda Corporation - na 66 jaar voor een onbekend bedrag. Wel bekend is dat Grenda zijn 1800 medewerkers met 15 miljoen Aussie dollars (12,2 miljoen euro) mee liet profiteren. "A business is only as good as its people, and our people are fantastic", zei Grenda die nu in Australië wordt gezien als de meest genereuze baas ooit. Sommige bonussen waren 30.000 dollar groot.
Bron: News.com.auWinst Amazon krijgt harde klappen
Het internetwarenhuis Amazon boekt nog geen succes met zijn nieuwe Kindle Fire. Integendeel. Het apparaat dat had moeten zorgen voor nieuwe koerswinsten, heeft de winst van het bedrijf in de lichterlaaie gezet. Het bedrijf rapporteerde een min van 57 procent in het vierde kwartaal waardoor het aandeel met 8 procent kelderde. Amazon heeft de verkoop van de Kindle Fite overigens nooit gezien als een winstdrijver korte termijn. Jeff Bezos denkt met zijn strategie juist de winst op langere termijn te kunnen verhogen. De winstmarges drijven overigens al jaren op de fiscale voordelen die het in de meeste staten in de VS weet te verkrijgen.
Bron: Reuters