In aanloop naar de zaak van Aysel Erbudak tegen de aandeelhouders van onder meer het Slotervaartziekenhuis morgen voor de Ondernemingskamer, gaat het Slotervaart ook in de aanval en beschuldigt de ex-directrice van zelfverrijking.

  Het belooft een allesbehalve matte bijeenkomst te worden morgen in het IJdok voor ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof, waar Aysel Erbudak een zaak startte tegen medeaandeelhouders van onder meer Jeemer BV en het Slotervaartziekenhuis. Parool onthulde dinsdagochtend op basis van de stukken dat het ziekenhuis de ex-directrice beschuldigt ervan verantwoordelijk te zijn voor het verdwijnen van 110.000 euro, het financieren van privéprojecten met geld van het ziekenhuis en dubieuze declaraties. Aysel Erbudak zelf wil geen commentaar geven: "Dat lijkt me niet verstandig, aangezien de zaak nog onder de rechter is." 

   
  Nog een rechtszaak
  Ook start het ziekenhuis zelf een bodemprocedure tegen het Utrechtse bedrijf Simed International, dat samen met Erbudak in 2008 spookfacturen zou hebben opgesteld waarmee een ziekenhuis in Turkije werd ontwikkeld. Simed ontkent de beschuldigingen en zegt in NRC dat de zaak niet los te zien is van de strijd om het Slotervaart en de andere BV's waar Aysel Erbudak en de erven Schram samen aandeelhouder van zijn. Hoe het met deze rechtszaak afloopt kan mede afhangen van de uitspraak die de ondernemingskamer doet in de zaak die donderdag dient.  
   
  Kern van de zaak die Erbudak zelf aanspant tegen haar mede-aandeelhouders in Jeemer BV is de aanbiedingsplicht waaraan de erven Schram zich na de dood van Jan Schram hadden moeten houden, en het verwateren van aandelen door de recente aandelenuitgifte van 5 miljoen waardoor het Slotervaart ineens in handen kwam van nieuwe eigenaren en het belang van Jeemer verwaterde. 
   
  Wordt vervolgd...  

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier