Wat gaat de Fed doen?

3 Connecties

Onderwerpen

Bernanke Rosneft

Organisaties

Royal Dutch Shell
0 Bijdragen

Alle ogen zijn weer gericht op Fed-baas Bernanke, Shell blijft in Syrië, Yab Yum-baas gepakt en meer. Newswatch!

Bestuurders van de Amerikaanse Federal Reserve zijn zwaar verdeeld over welke maatregelen op dit moment nodig zijn om de haperende economie uit het slop te trekken. Dat blijkt uit de notulen van de bestuursvergadering op 9 augustus, die gisteren zijn vrijgegeven. Volgens Wall Street Journal zijn de centrale bankiers het in decennia niet zo oneens geweest over de te nemen stappen; de agenda voor de komende bijeenkomst, half september, staat daarom nog allerminst vast.
 
Volgens Dow Jones heeft het opkopen van staatspapier nog de meeste steun binnen de centrale bank. Door de vrees voor een nieuwe recessie begint het er inderdaad steeds meer op te lijken dat de Fed voor de derde keer de geldhoeveelheid zal verruimen, president Bernanke zou later dit jaar wel eens het zogeheten QE3 kunnen aankondigen, zo valt hier en daar op te tekenen.
 
Shell (nog) niet weg uit Syrië
 
Olieconcern Shell is niet van plan om op eigen houtje Syrië te verlaten, al vraagt D66-baas Alexander Pechtold het nog zo vriendelijk. Dat is de uitkomst van een gesprek dat Shell Nederland-baas Benschop gisteren had met de Tweede Kamer. Mocht de internationale gemeenschap of de Europese Unie sancties tegen het land afkondigen, dan zal Shell zich daar wel 'loyaal' aan houden, aldus Benschop.
Bron: FD
 
Deal Exxon-Rosneft
 
De voornemens van de Amerikaanse president Obama om de economische banden met Rusland aan te halen hebben een boost gekregen door de deal die Exxon gisteren aankondigde met het Russische oliebedrijf Rosneft. In de overeenkomst hebben de oliegiganten afspraken gemaakt over gezamenlijke boringen rond de poolcirkel. BP, dat eerder een overeenkomst met de Russen leek te hebben, heeft het nakijken. 
Bron: Reuters
 
Yab Yum-baas opgepakt
 
De 42-jarige eigenaar van luxe bordeel Yab Yum, Chris Kraypoel, is vorige week aangehouden op verdenking van witwassen. In een interview met Quote sprak Kraypoel over de verdenkingen die er al anderhalf jaar tegen hem zijn. Volgens de ondernemer is er niet zoveel aan de hand: hij 'houdt gewoon van riskante transacties'. 
Bron: Quote

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 593 leden