Wat kost een mensenleven?

Lemmy vindt islamitisch bankieren gevaarlijke onzin, het OM maakt een klein foutje in de Vastgoedfraude-zaak, waarom een mensenleven 9,1 miljoen dollar waard is en meer in Newswatch van donderdag 17 februari.

Islamitisch bankieren? My ass!

Daar is-ie weer: Lemmy Kilmister, de monetair deskundige bassist van Motorhead. In zijn derde interview met de tegendraadse econoom-schrijver A.H.J. Dautzenberg rekent hij schitterend af islamitisch bankieren en hallal zaken doen. ‘Zonder speculatie financier je geen nationale economie. Kijk naar jullie pensioenstelsel. Een groot deel van het ingelegde vermogen gebruiken de pensioenfonfsen om te beleggen. Zonder rendement geen hoge uitkeringen. Ik ken geen enkel Islamitisch land dat een collectief pensioenstelsel kent.’

 

Bron: VPRO Gids

 

Rode cijfers voor SNS Reaal

Bank en verzekeraar SNS Reaal heeft over 2010 rode nettoverlies gedraaid van 225 miljoen euro, ten opzichte van een winst van 17 miljoen euro in 2009. Het verlies werd veroorzaakt door een forse min bij vastgoed-zorgenkind Property Finance en incidentele posten. Exclusief Property Finance werd wel een plus gescoord, van 386 miljoen euro.

De sterke toename van het verlies bij Property Finance was grotendeels te wijten aan het versterken van de voorzieningen voor de leningen. ‘Dit leidde met name in het vierde kwartaal tot hoge bijzondere waardeverminderingen’, aldus SNS.

 

Bron:ANP

 

OM blundert in Vastgoedfraude-zaak

Het Openbaar Ministerie (OM) blunderde met de telefoontaps van de hoofdverdachte uit de vastgoedfraude. De telefoontjes van ex-Bouwfondsdirecteur Jan van V. werden afgeluisterd door een ambtenaar die daartoe niet bevoegd was.

De kwestie zou niet zijn geopenbaard zonder een tweede faux pas. Per ongeluk is een interne notitie van het OM uit 2008 over het probleem meegestuurd met de strafdossiers die aan alle verdachten en hun advocaten zijn gegeven.

Uit de notitie blijkt dat de betreffende ambtenaar was overgestapt van de douane naar de Fiod maar niet beëdigd was. Alleen beëdigde Fiod-ECD'ers mogen telefoontaps afluisteren en uitwerken. 

 

Bron: Het Financieele Dagblad

 

Google begint ook uitgeverij

Google heeft in zeven landen Google One Pass gelanceerd, een online-platform waarop media-uitgevers hun 'content' kunnen verkopen. Zowel abonnementen als de aankoop van individuele artikels behoren tot de mogelijkheden. Dinsdag lanceerde technologierivaal Apple al een eigen mediadienst via de online-winkel App Store

 

Bron: De Morgen

 

Wat kost een mensenleven?

De cijferaars van het Amerikaanse Environmental Protectional Agency hebben lang zitten turven en dubben hoeveel geld de overheid moet uittrekken om een mensenleven te reddden. De calculatie komt uit op 9, 1 miljoen dollar. En dat is een fikse stijging ten opzichte van de Bush-jaren toen een mensenleven nog 6,8 miljoen dollar waard was.

 

Bron: The New York Times

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden