Weer voormalige Kooistra-zaken failliet

6 Connecties

Opnieuw zijn twee zaken uit het omgevallen Sjoerd Kooistra-imperium failliet verklaard. Het doek is definitief gevallen voor discotheek de Danssalon en de Drie Gezusters in Eindhoven.

Dat bevestigt de voormalige exploitant van de twee zaken, Richard Rieske, tegenover FTM. Rieske was al lange tijd met Heineken in onderhandeling om de zaken opnieuw te gaan exploiteren na het faillissement van verhuurder Plassania (het bedrijf van Kooistra). Een akkoord liet echter lang op zich wachten, omdat de financiële eisen die Heineken aan hem stelde volgens Rieske te hoog waren.

 

Op 31 december werd over de Drie Gezusters het faillissement uitgesproken, nadat Heineken een ontruimingsbevel had gestuurd. In de weken daarna onderhandelden de partijen nog over de Danssalon – die ooit bekend stond als 'de iT van het Zuiden' – , maar ook die gesprekken leverden geen positief resultaat op. Afgelopen vrijdag werd daarom ook over de Danssalon het faillissement uitgesproken.

 

Afgekocht

 

“En dus hebben we helaas in het kielzog van Kooistra de hele boel moeten sluiten”, aldus Rieske. Verder details over de mislukte onderhandelingen met Heineken zegt hij niet te kunnen geven. “Daarover hebben we geheimhouding afgesproken.”

 

Eerder werd al duidelijk dat Heineken de bemoeienis van de Plassania-curator met een reeks cafés, waaronder de twee in Eindhoven, voor 250.000 euro heeft afgekocht. Vanaf dat moment stonden de exploitanten er dus alleen voor in de onderhandelingen met de machtige brouwer.

 

Hoe het met de nu gesloten Eindhovense zaken verder moet, is nog niet duidelijk. Voor de Drie Gezusters zou Heineken al een nieuwe huurder hebben gevonden.

Stefan Vermeulen
Bijt zich voor FTM vast in schimmige dealtjes, foute gedragingen en geldstromen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Gevolgd door 912 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren