Wegener weer in de zwarte cijfers

2 Connecties

Relaties

De Pers Wegener
0 Bijdragen

Koninklijke Wegener, de uitgever van het gros van de regionale dagbladen, heeft over 2011 meer winst geboekt, maar de omzet daalde van €531,4 naar €513,3 miljoen.

Het nettoverlies van €32,6 miljoen van vorig jaar slaat om in een nettowinst van €30,4 miljoen. Het verlies van vorig jaar kwam grotendeels door een voorziening van €48 miljoen die werd getroffen om toekomstige verliezen op een contract met dagblad De Pers op te vangen. De overeenkomst met De Pers werd afgelopen week opgezegd. Zonder de invloed van deze bijzondere posten daalde het bedrijfsresultaat van Wegener met 4 procent ten opzichte van vorig jaar.

 

In 2011 nam de advertentieomzet van de dagbladen met maar liefst 14 procent af. Vooral het laatste kwartaal van 2011 was het zwaar weer op de advertentiemarkt. Wegener verwacht dat in 2012 de advertentieomzet verder zal dalen. Inkomsten uit digitale activiteiten zullen ondertussen toenemen, maar dit zal niet genoeg zijn om de daling van de advertentieomzet op te vangen. Wegener heeft vol ingezet op digitaal met haar ‘Digital First’ strategie. De nieuwe strategie zal 300 tot 350 banen kosten en moet €50 miljoen aan besparingen opleveren. 
 
****