Wesley Sneijder onder Chinese invloed

3 Connecties

Relaties

Geld Italie

Werkvelden

Voetbal
0 Bijdragen

Wesley Sneijder's werkgever komt deels in Chinese handen. China Railway Construction wordt aandeelhouder in voetbalclub Inter Milan, die al een tijdje op zoek is nieuwe financiers.

China Railway Construction neemt 15 procent over van de familie Moratti, die sinds jaar en dag eigenaar is van Inter Milan. Daarmee wordt de Noord-Italiaanse club op 500 miljoen euro gewaardeerd. Tenminste, dit bevestigen twee bronnen tegenover persbureau Bloomberg.

 

Ondertussen heeft Inter Milan zelf al bevestigd op diens website dat een belang is verkocht aan China Railway Construction. Daarmee worden de Chinezen de op één na grootste aandeelhouder in de Nerazzurri. De familie Moratti blijft een controlerend belang houden in de achttienvoudige landskampioen van Italië. Tegelijkertijd rept de clubleiding met geen woord over financiële details en de omvang van het belang dat de Chinese spoorweggigant krijgt in Inter Milan.

 

Volgens Bloomberg maakt de in Hong Kong gevestigde QSL Sports in ieder geval onderdeel uit van het beleggersconsortium van China Railway. Bovendien zouden de schulden van Inter Milan bij de transactie worden verrekend, zo meldden insiders aan Bloomberg.

 

Met het nieuwe Chinese kapitaal wil clubeigenaar Massimo Moratti zijn sportieve ambities met Inter Milan omhoog schroeven en in de commerciële race kunnen blijven met kapitaalkrachtige Europese topclubs, zoals Real Madrid, Barcelona, Manchester United en Chelsea.

 

Nieuw stadion

Als onderdeel van de Italiaans-Chinese deal wil de werkgever van Oranje-international Wesley Sneijder dan eindelijk een nieuw stadion bouwen in Milaan. Dat moet in 2017 klaar zijn. Momenteel deelt Inter Milan nog het San Siro stadion met stadsrivaal AC Milan. Deze club is in handen van de gewezen Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Het nieuw te bouwen stadion komt 2,5 kilometer van het San Siro te liggen en moet plaats bieden aan 60 duizend toeschouwers, aldus bronnen tegen Bloomberg.

 

(L)