Economie bloeit twee jaar

Een nieuwe lente een nieuw geluid: Willem Buiter (Citigroup) voorspelt sterke groei. Juncker twijfelt of IMF meedoet met hulp aan Griekenland, De Jager dreigt. Plus: welke landen plukken hun rijken het kaalst? Newswatch 27 mei.

 'IMF steunt Griekenland misschien niet'

Euro-voorzitter Jean-Claude Juncker opnieuw flapuit. Op een congres in Luxemburg liet Juncker zich ontvallen dat er een kans bestaat dat het IMF niet meedoet met een nieuwe steunoperattie aan Griekenland. Het land moet zich volgens de regels namelijk 12 maanden zelf kunnen redden. 
En als het IMF niet meedoet, kan men Nederland deelname wel vergeten, liet een strijdbare Jan-Kees de Jager weten tijdens zijn bezoek aan Duitsland deze week. 
 
Bron: FD.nl 
 
 
Willem Buiter (Citigroup) optimistisch over economie 
  • Sterke groei wereldeconomie komende 2 jaar
  • Herstel BBP door lagere energiekosten en investeringen
  • ECB verhoogt rente
  • Crisis euro blijft, herstructurering van Griekenland, Portugal en Ierland
  • De dollar verzwakt...
  • …maar wordt eerst sterker
 

G8: Arabische landen hebben $160 miljard nodig
De Arabische lente pakt duur uit: de Noordafrikaanse staten hebben de komende jaar minimaal $160 miljard nodig. Dat maakte het IMF bekend tijdens de G8 bijeenkomst in Deauville. Het fonds zelf kan $35 miljard ter beschikking stellen.
 
 
Welke landen plukken de rijken?
De Amerikanen maken zich druk over een mogelijke verhoging van de belastingen. Voor niets, concludeert Business Insider dat een KPMG-onderzoek heeft gelezen. De VS zit niet eens in de top 20. Nederland wel. Ons land staat op nummer....? Klik voor een verrassende en informatieve slideshow.