Kok: 'Kabinet-Rutte slecht voor economie'

2 Connecties
0 Bijdragen

Volgens Wim Kok doet het kabinet-Rutte te weinig om Nederland toekomstbestendig te maken. Recordwinst Britse bank HSBC en JP Morgan gaat Twitteren. Plus: de <em>gloom & doom </em>van goeroe Marc Faber. Newswatch 28 feb 2011.

Recordwinst HSBC 
Vandaag maakt HSBC een recordwinst bekend van £12,4 miljard. Standard Chartered houdt het bij £6 miljard. Beide banken vormen een schril contrast met de drie andere grote Britse banken….
 
 
 
 
Het gelijk van Wim Kok
Na Elco Brinkman en Hans Wiegel stort nog een voormalig politiek leider zich aan de vooravond van de verkiezingen voor de Provinciale Staten zich in de discussie. Deze keer is het supercommissaris Wim Kok, met een harde boodschap aan het adres van het kabinet-Rutte. Kok doet dat middels een interview inhet Financieel Dagblad. Het kabinet doet volgens hem te weinig om Nederland economisch te hervormen. Daardoor kan ons land straks niet de concurrentie aan met opkomende economieën, vreest Kok. 
 
Oorzaak: het kabinet danst naar het pijpen van de PVV: 'Het is buitengewoon pikant dat een regeringsploeg die proclameert dat het een hervormingskabinet is, niets doet aan de woningmarkt en niets verandert aan de arbeidsmarkt', zegt Kok. 'Dat is naast gebrek aan voldoende prioriteit voor onderwijs de tweede zwakke plek van dit kabinet. Er is toch geen verbod op nadenken afgesproken?'
 
En: 
 
'Om Nederland innovatiever te maken, moeten we geld vrijspelen voor een hoger opleidingsniveau, beter onderwijs en excellent onderzoek. Daarmee schept de overheid de voorwaarden voor een sterkere Nederlandse economie. Dat is een zwakke stee in het huidige kabinetsbeleid.' 
 
Hoe men ook over Kok denkt, de man heeft gelijk.
 
 
 
Warren Buffett zoekt deals
Met $38 miljard in kas is het niet moeilijk zoeken, zou je zeggen. De 80-jarige Buffett denkt daar anders over. Teveel geld is geen zegen, maar een vloek.
 
Bron: Reuters 
 
 
Marc Faber: "We're all doomed."
Investeerder Marc Faber, ook auteur van Gloom Boom Doom Report is een van oorsprong Zwitserse beleggingsgoeroe met altijd eigenzinnige opvattingen:
 
Lees bijvoorbeeld het interview dat hij gaf aan de McAlvany Financial Group.
'I think we are all doomed. I think what will happen is that we are in the midst of a kind of a crack-up boom that is not sustainable, that eventually the economy will deteriorate, that there will be more money-printing, and then you have inflation, and a poor economy, an extreme form of stagflation, and, eventually, in that situation, countries go to war, and, as a whole, derivatives, the market, and everything will collapse, and like a computer when it crashes, you will have to reboot it."
 
 
 
JP Morgan waardeert Twitter op $4,5 miljard
Zij Facebook, wij Twitter. Zoiets moet de Amerikaanse zakenbank gedacht hebben nadat concurrent Goldman Sachs zich had ingekocht bij Facebook en zich daarmee verzekerde van de lucratieve beursgang later dit jaar. Het JP Morgan Digital Growth Fund waardeert Twitter op $4,5 miljard. Het fonds heeft $1,2 miljard bijeengebracht.
  
 
 
 
 
  • Hij kan vliegen….eerste vlucht van een productiemodel van de F-35 (JSF).