Eins, zwei, drei...Saufen!

  Het Oktoberfest barst los en in Zwitserland maakt de belastingbetaler zich boos op de UBS. Wordt Google nu ook nog een bank? Plus: Nederland heeft €399 miljard aan risico's op de balans. Newswatch 19 september.

  Bier, boezem en BD-ers (Bekante Deutsche)

  Het Oktoberfest in München, het Duits equivalent van een potlatch, is begonnen. Met een record bierprijs, die een uitstekende barometer blijkt te zijn voor de inflatie.  Een pul bier kost €9. Zo'n zeven miljoen liter bier zal de komende dagen via dorstige kelen als urine weer aan de kringloop worden toegevoegd. 
  Bron: Handelsblatt 
   
   
  UBS-schandaal maakt Zwitsers woedend
  De miljarden-afrfaire rond de stiekeme handel van UBS-handelaar Kweku Adoboli in Londen is nog erger dan aanvankelijk gedacht. UBS blijkt nu $2,3 miljard te hebben verloren. UBS-CEO Oswald Grübel zegt zich verantwoordelijk te voelen, maar denkt niet over opstappen. Intussen neemt de kritiek op UBS en het Zwitserse banksysteem toe. Hoe is het mogelijk dat een man die amper 31 jaar is en nog geen 5 jaar bij de bank werkt zullen sommen geld kan verschuiven? Ook blijkt nu dat hij al eerder verdacht is geweest. UBS moest tijdens de kredietcrisis door de Zwitserse belastingbetaler worden gered.
   
   
  Google dendert door
  Lanceert Google vandaag zijn elektronische portemonnee? Het lijkt er op, ontdekt techblog Techcrunch. Google wordt bankier. 
  Bron: Techcrunch 
   
   
  Haviken vs duiven in de ECB
  Oorlog in de bestuurskamers van de ECB. Het collegiaal bestuur dat Wim Duisenberg had geïntroduceerd, heeft plaatsgemaakt voor Realpolitik. Wie zijn de rekkelijken en preciezen in Frankfurt?
  Born: Reuters
   
   
  Risico's Nederland €399 miljard
  Toch even schrikken: de Nederlandse overheid heeft voor 399 miljard aan garanties en andere financiële verplichtingen uitstaan. Daarmee zijn deze zogeheten risicoregelingen in omvang bijna net zo groot als de Nederlandse staatsschuld. Het grootste bedrag is overigens intern: €126,4 miljard betreft de Nationale Hypotheekgarantie.
  Bron: Telegraaf
   
  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren