Yolanthe de graaikip

Wie zijn de graaiers in het land? FTM's Mark Koster beschouwt elke week het financiële gedrag van een publiek persoon, en geeft een cijfer. Deze week: Yolanthe van Wesley (-5).

De sappigste graaikwestie van de afgelopen ­weken is natuurlijk die niet betaalde rekening van het ­huwelijksbal van Wesley en Yolanthe. Pijnlijk zaakje, waarbij zelfs een BN’er-vriendschap – ­tussen ­Wesley Sneijder en Patrick Kluivert – dreigt te ­worden ­opgeblazen.

Het kleinste voetbalmaatje huurde het bedrijf in van de vrouw van de Oranje-topscorer, The Class Company, om zijn huwelijk te organiseren. Dat leek helemaal goed te gaan – de voetbaltortelduifjes gingen na het huwelijk zelfs nog samen op vakantie met Patrick en zijn vrouw Rossana Lima – totdat er betaald moest worden.

Toen bleek de factuur niet te kloppen. Vraag is: wie heeft er een fout gemaakt? Graaimeter sprak beide partijen, maar krijgt uit het kamp van de weddingplanners toch méér ontlastende details dan van de trouwopdrachtgevers.

The Class Company moest werken, is het verhaal, met iemand met wispelturig bestelgedrag. Yolanthe kwam op en rond de huwelijksdag met extra voorwaarden, zoals de eis om duiven te laten opvliegen naar de Italiaanse zon. De wensen zouden in goed overleg zijn doorgevoerd en gefactureerd.

Bij The Class Company zijn ze woest dat Wes & Yo hun eigen laksigheid nu afreageren op de trouw­regelaars. Dat je bijvoorbeeld bijna 20 procent btw moet betalen over een
dienst kan toch niet als een verrassing komen, horen we.

Dat je vrienden flessen champagne in een zwembad donderden en daarmee schoonmaakkosten veroorzaken, staat ook niet in een offerte. Goed, de kosten voor die ingehuurde Nederlandse arts (750 euro) waren niet begroot, maar dat streept The Class Company graag weg, tegen die paar ton die de weddingplanners nog krijgen.

Voorlopige conclusie: Wesley, pak die telefoon nou eens af van je meisje, want haar hebberigheid neemt ziekelijke vormen aan.