Yves Gijrath op ramkoers met zijn aandeelhouders

1 Connectie

Relaties

Yves Gijrath

GMG aandeelhouder Marc Schaling zinspeelt op vertrek van bedenker Miljonair Fair: 'Niemand is onvervangbaar, ook Yves Gijrath niet'.

Het lijkt erop dat Yves Gijrath op korte termijn de Gijrath Media Groep zal verlaten. De man die met 'zijn' Miljonair Fair de consumptieve exuberantie in het grijze, afgunstige Nederland een definitieve doorbaak bezorgde, ligt op ramkoers met zijn aandeelhouders Marc en Paul Schaling. Dit blijkt uit het grote portret over Yves Gijrath dat FTM voor Vrij Nederland maakte. 

 
Verzuurde relatie
De geruchten over een naderend vertrek van Gijrath doen al langer de ronde. De Gijrath Media Groep (GMG), uitgever van bladen als Jacky, JFK en LXRY (voorheen Miljonair genaamd) en organisator van de Miljonair Fairs, maakte begin 2009 slagzij, waardoor Gijrath gedwongen was nieuwe aandeelhouders binnen te halen. Bij de transactie kwamen de rechten van GMG voor 99 procent bij zijn nieuwe geldschieters te liggen. Voor het eerst komen deze aandeelhouders, vader en zoon Schaling, aan het woord. Duidelijk is dat relatie tussen de Schalings en Gijrath danig is verzuurd. Marc Schaling zinspeelt openlijk op het aanstaande vertrek van Gijrath: 'Niemand is onvervangbaar, ook Yves Gijrath niet'. 
Gijrath op zijn beurt zou het liefst zonder zijn huidige bazen verder gaan, maar daarvoor ontbreekt het hem aan financiële middelen.
 
Temperament
In het portret worden Gijrath's beweegredenen om de zaakwaarnemer van kickbokser Badr Hari naar voren worden gebracht. Hari, die afgelopen zomer voor de zoveelste keer in opspraak kwam, moest Gijrath de middelen bezorgen om bij zijn GMG weer vaster in het zadel te komen zitten. Als Hari een succesvolle overstap naar het reguliere boksen zou maken, dan lagen de miljoenen op hem en zijn welbespraakte zaakwaarnemer te wachten. Die droom kende een voorlopig einde op een toilet van de Amsterdam Arena waar zakenman Koen Everink te maken kreeg met het temperament van Gijraths nieuwe business case.
 
'Wij zijn zeer ongelukkig met over Gijraths verbondenheid met Badr Hari', zegt Marc Schaling. 'Maar Yves had er een bedoeling mee die ik op zich begrijp. Hij zei tegen mij: "Marc, dit kan heel groot worden en met dat geld kan ik jullie leningen terugbetalen."
 
Ondanks het feit dat hem zijn bedrijf uit de vingers is geglipt, zegt Gijrath dat hij zich op dit moment 'beter voelt dan ooit'.
'Ik ben eruit, uit de problemen. Ik heb altijd alles zelf opgelost, heb altijd alles zelf opgezet en ik zal altijd blijven ondernemen. Het heeft nu geen zin om hosannaverhalen te vertellen over mezelf, die moet ik eerst weer waarmaken en dat ga ik doen'.
 
 
Het nummer van Vrij Nederland met het verhaal over Yves Gijrath ligt nu in de winkel