Een verrassing op Goede Vrijdag. Het kort geding over het eigendom van het Slotervaartziekenhuis is plotseling uitgesteld. Aysel Erbudak zou er onderling al uit zijn gekomen met de familie Schram.

  Het kort geding dat geschorst bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis aanspande tegen de nabestaanden van haar overleden zakenpartner Jan Schram, is voorlopig van de baan. Hoewel het voor de buitenwereld leek alsof de partijen diep in de loopgraven lagen, zouden de eisen van Erbudak door de familie Schram al ingewilligd zijn, zo zei Erbudak op Goede Vrijdag tegenover AT5. Erbudak houdt nog een slag om de arm, want zo stelt ze: 'De reden dat ik het kort geding niet heb afgemeld, maar heb aangehouden is omdat ik alle stukken nog wil controleren'. De rechtszaak leek een nieuwe stap in de strijd om zeggenschap rond het Slotervaartziekenhuis, tussen Aysel Erbudak enerzijds en haar medebestuurders, de commissarissen en de familie Schram anderzijds (of was het nu een schijnvertoning?). 

   

  De ziekenhuisdirectrice wil nog niet verhelderen wat haar eisen precies waren, maar het ligt voor de hand dat zij een meerderheids belang wil (kunnen) verwerven in de BV Jeemer, wier dochter Meromi Holding tot voor kort de enige aandeelhouder was van het Slotervaartziekenhuis, of daar wellicht van afziet tegen een financiele compensatie. De emissie van 5 miljoen euro aan nieuwe aandelen door het ziekenhuis twee weken geleden zou ook onderdeel van dit kort geding vormen. 

  Afgelopen week wilde Erbudak tegenover FTM nog niet kwijt of zij bij winst van het kort geding ook weer terug zou keren als bestuurder van het Slotervaartziekenhuis. Maar mocht ze dat van plan zijn, dan komt ze in een gespreid bedje terecht want zorgverzekeraar Achmea heeft juist vorige week weer een zorgcontract met het ziekenhuis afgesloten voor 2013, wat zij eerder weigerde na stukgelopen onderhandelingen met Erbudak. Dat zou een financieel debacle hebben betekend voor het verder zo degelijk lopende ziekenhuis, waar zo'n zeventig procent van de patiënten bij Achmea verzekerd is.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 257 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier