Newswatch

1 Connectie

Relaties

Business nieuws
0 Bijdragen

Selectie uit het belangrijkste zakelijk nieuws en financieel-economische achtergrondartiklen van de afgelopen 24 uur. Van China tot Engeland, van de VS tot de Zuidas.

Verkiezingen bepalen economie VS

Wall Street maakt zich zorgen over een verlies van de Democratische partij in de VS bij de verkiezingen van a.s. dinsdag. Een verzwakte Obama-administratie, een behoedzame en aarzelende Fed en een verdeeld Washington zouden kunnen leiden tot een politieke patstelling. Overleeft de economie dat? En wat zijn de gevolgen voor aandelen?

Bron: Wall Street Journal  

 

Gestructureerde lening is terug

Nederland is de grootste hypotheekobligatiemarkt van Europa. Het gaat om pakketten woninghypotheken die door banken worden gebundeld en in een financierngsvehikel worden gebundeld. Dergelijke cdo's (Collateralized debt obliigation) speelde een rol in het ontstaan van de kredietcrisis. Interessant bericht in het Financieel Dagblad.

Bron: FD.nl

 

Hoe afhankelijk zijn we van China?

 Het aandeel van de Chinese economie in de wereldeconomie verandert. Het land transformeert zicht langzaam van fabriek van de wereld tot wereldconsument. China exporteert niet langer alleen, het importeert ook steeds meer. Maar het belang van die economie moet niet worden overdreven. Economen van het IMF hebben berekend dat een procentpunt Chinese groei, de rest van de wereld na vijf jaar 0,4 procent oplevert.

Bron: The Economist  

 

Britse vastgoedmarkt kampt met double dip

Ondanks het herstel van de Britse economie, kampt Groot-Brittannië nog steeds met een depressieve woning-en vastgoedmarkt. Huizen werden in oktober 0,7 procent goedkoper ten opzichte van de maand ervoor. Volgens analisten zou herstel lang kunnen duren. "De huizenprijzen zullen tot ver in 2011 blijven dalen." 

Bron: Daily Telegraph