'Zalm misleidde spaarders bij DSB'

3 Connecties

Relaties

Zalm

Personen

Pieter Lakeman

Organisaties

DSB Bank
0 Bijdragen

Gerrit Zalm heeft als financieel directeur bij DSB spaarders bewust misleid door de jaarrekening van de bank over 2007 te laat te publiceren. Dat stelt Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed.

Volgens Lakeman heeft Zalm bewust verzuimd om de jaarrekening te publiceren, nadat deze in juni 2008 door de raad van bestuur was vastgesteld. Uiteindelijk werden de cijfers pas in maart 2009 bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd, maar toen was de voormalig minister al vijf maanden bij DSB vertrokken
 
Zalm wist bij zijn aantreden in december 2007 dat de jaarrekening over het jaar ervoor (2006 dus) misleidend was voor mensen die hun geld aan Scheringa en co toevertrouwden, zo redeneert Lakeman vandaag in een persbericht. “Des te noodzakelijker was het om voor 2007 tijdig een correcte jaarrekening op te maken en te publiceren. Maar dat heeft Zalm niet gedaan. Hij heeft én een misleidende jaarrekening 2007 opgemaakt én verzuimd de jaarrekening 2007 tijdig te publiceren.”
 
Failliet
 
Bovendien heeft de bankbestuurder spaarders misleid door de misleidende jaarrekening van 2006 in omloop te laten. De bank ging uiteindelijk in oktober 2009 failliet.
 
Zalm heeft zelf overigens de werkwijze van DSB altijd verdedigd. Hoge provisies aan klanten rekenen kon volgens hem best, zolang de bank maar 'transparant was en goede voorlichting gaf'. 
 
FTM-columnist Lakeman gaat er, kortom, vandaag weer eens stevig in waar het om de spaarders van DSB draait. Niet voor het eerst...