© ANP Historisch Archief Community

Vragen over het Zorgpanel?

1 Connectie

Onderwerpen

Zorgpanel
12 Bijdragen

Vragen over het Follow the Money Zorgpanel? We hebben de meest voorkomende vragen onder elkaar gezet.

#1 Wat is het FTM Zorgpanel?

We hebben meerdere malen gemerkt dat we juist dankzij de input van onze lezers nog beter onderzoek kunnen doen. Daarom hebben we een panelfunctionaliteit ontwikkeld die we regelmatig willen inzetten.

Omdat de zorg echt iedereen aangaat en we nu juist meer willen weten over de bureaucratie in de zorg, focust ons eerste panel op de zorg.

#2 Waarom doen we dit?

'Wat maakt onze zorg zo duur?' 

Follow the Money doet structureel journalistiek onderzoek naar de zorg. Een daarvan spitst zich toe rond de vraag 'Wie maakt onze zorg zo duur?' Waar dat onderzoek zich richt op de lobby in de zorg, staat in dit onderzoek de vraag 'Wat maakt onze zorg zo duur?' centraal. 

Iedereen, van patiënt tot huisarts, van vrijwilliger tot specialist, ergert zich rot aan de toegenomen, geldverslindende en demotiverende bureaucratie in de zorg. Welke uitwassen zijn er? Wat zijn de oorzaken? Wie zijn er verantwoordelijk voor? En hoe kan het beter? Dat we willen we samen met onze lezers in kaart brengen. Op die manier hopen we samen met jou een bijdrage te leveren aan verbetering van ons zorgstelsel. 

#3 Hoe kan ik meedoen?

Op de pagina van het panel staat een knop ‘doe mee’. Na een klik hierop ben je actief in het panel en kun je de voortgang zien. Je moet hiervoor wel een inlogaccount voor de FTM website hebben.

#4 Moet ik betalend lid zijn om mee te doen?

Nee, dat hoeft voor het zorgpanel niet. We willen juist van zoveel mogelijk mensen input hebben. Je moet wel inloggen of een FTM-account aanmaken. Het kan zijn dat we sommige mensen voor specifieke onderwerpen apart willen benaderen om dieper op een issue in te gaan.

#5 Hoe zit het met mijn privacy?

We zullen jullie gegevens alleen gebruiken ten bate van onze onderzoeksjournalistiek en nooit delen met derden.

#6 Wat willen jullie allemaal van mij weten?

We zullen jullie met enige regelmaat bevragen door middel van vragenlijsten en open vragen/discussieonderwerpen. Soms willen we dieper op een specifiek onderwerp ingaan of een specifieke doelgroep benaderen en dat zullen we dan ook laten weten. Je kunt ook zelf ideeën voor onderzoek aandragen. 

#7 Hoe word ik op de hoogte gehouden?

In het panel-overzicht zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen, dus ook als we bezig zijn met een onderzoek en we nog wat hulp kunnen gebruiken. Artikelen die dankzij jullie input tot stand zijn gekomen plaatsen we uiteraard ook in het panel!

Daarnaast maken we voor het panel gebruik van notificaties, die zijn te vinden onder het cijfer rechts van je avatar. Hier vind je naast reacties, artikelen van auteurs en dossiers die je volgt ook specifieke notificaties over bijvoorbeeld het panel.

Die notificaties sturen we tegenwoordig ook per mail, namelijk elke woensdag. Afmelden hiervoor kan door je e-mailvoorkeuren in je profiel aan te passen.

 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden