Woningmarkt

In de afgelopen jaren kwam bij verschillende woningcorporaties het ene schandaal na het andere naar boven. Het bekendste geval is Vestia, dat door gerommel met derivaten voor bijna 2 miljard euro moest afboeken. De overige corporaties draaiden op voor de schade en berekenden de kosten door aan de huurders. Ook het Rotterdamse Woonbron en het Amsterdamse Rochdale kwamen in het nieuws door schandalen omtrent risicovolle investeringen en graaiende bestuurders. Peter Hendriks volgt het dossier en doet op FTM regelmatig verslag van de ontwikkelingen in deze sector.

172 Artikelen

Zware tijden voor 'graaier' Peter Ruigrok

3 Connecties

Het loont zich om graaiers aan de schandpaal te nagelen. Interim-manager in de woningcorporatiesector Peter Ruigrok heeft flink moeten inleveren op zijn salaris.

Herinnert u zich Peter Ruigrok nog? De technisch failliete volkshuisvester WSG uit Geertruidenberg betaalde deze interim-directeur voor negen maanden werk ruim een half miljoen euro. Daarmee verwierf hij meteen de reputatie een 'graaier' te zijn.  Het gebruikelijke tarief voor een interim-manager bij een woningcorporatie is immers 150 euro per uur. Over een periode van negen maanden is dat ‘slechts’ 216.000 euro. Toen de verdiensten van Ruigrok eenmaal op straat lagen, was dat meteen landelijk nieuws. In een maatschappelijke sector, waarin de hoogte van bestuurderssalarissen sinds jaar en dag een onderwerp van strijd is, verwacht je dat zo’n man onmiddellijk tot persona non grata wordt verklaard. Dat bleek enorm mee te vallen, want van oktober 2012 tot maart 2014 was hij in de weer bij Mozaïek Wonen in Gouda. Daarna kon Ruigrok onmiddellijk door naar Rijswijk Wonen, waar hij gedurende zes maanden als interim-directeur de leiding op zich zal nemen.

Waakhond

En wat verdient zo’n klus nu precies? Bij WSG kreeg hij 60.000 euro per maand. Dat komt dus uit op 360.000 euro. Toch? Nee, de waakhondfunctie van de pers heeft blijkbaar zijn werk gedaan en Ruigrok heeft zijn tarief drastisch moeten aanpassen. In Rijswijk waren ze sowieso op hun hoede en gaven Ruigrok te kennen dat een interim-manager maximaal 180 procent van het salaris van een vaste directeur-bestuurder krijgt. Dat is inclusief variabele beloning, bonus en pensioenpremie en exclusief btw. Nu kunnen we uitrekenen wat Ruigrok ongeveer krijgt voor zes maanden Rijswijk. Het vaste en flexibele salaris, plus bonus en inclusief pensioenpremie van Ruigroks voorganger bedroeg in 2012 190.000 euro. Dat is 95.000 euro per halfjaar. Als je daar 180 procent van neemt kom je uit op een ‘lousy’ 171.000 euro exclusief btw. Daar hoefde hij bij WSG nog geen drie maanden voor te werken. En dan stelt Rijswijk ook nog eens fijntjes dat Ruigrok niet aan die 180 procent toekomt. Het zijn zware tijden voor de Ruigrokjes. Mevrouw Ruigrok is al verschillende keren bij de Aldi gesignaleerd.

Schandpaal

Het blijkt dus heel nuttig om veel trammelant te schoppen over zaken die niet deugen. Als de man in Geertruidenberg niet aan de schandpaal was genageld, zou Rijswijk Wonen nu zeker het dubbele hebben betaald voor zijn interim-directeur. 
Peter Hendriks
Peter Hendriks
Redacteur Woningmarkt. Signaleert en analyseert problemen waarmee Nederlanders op zoek naar woonruimte worden geconfronteerd.
Gevolgd door 1711 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren