Auteur

Henk Keilman

Henk Keilman is een bekende ondernemer en investeerder die de afgelopen 25 jaar met succes een aantal (inter)nationale bedrijven heeft opgebouwd en verkocht.

In 1985 start Henk Holland Trust, een bedrijf dat financiële en administratieve diensten verleent. In 1994 wordt hij tevens actief als investeerder met zijn investeringsmaatschappij RIG Investments. Een van zijn eerste investeringen is het telecom bedrijf NetSource in 1995. Drie jaar later wordt het grotendeels door hem opgebouwde bedrijf verkocht voor een miljard gulden. Sindsdien zijn er meerdere succesvolle investeringen gedaan.??

Momenteel investeert RIG in een aantal bedrijven op het gebied van duurzame energie technologie en infrastructuur, waaronder wind- en zonneparken en biobrandstof productie units.  Daarnaast heeft RIG een apart fonds opgezet voor investeringen in de sectoren media, communicatie en informatie technologie.??

Naast zijn activiteiten als investeerder, is Henk actief als columnist, spreker en auteur. In 2009 was hij initiatiefnemer van de website “Stop de Crisis” en schreef een boek over de oorzaken en oplossingen voor de kredietcrisis: “Crisis, Hoezo Crisis?”.??

Nationale bekendheid kreeg hij door zijn medewerking aan het KRO-programma Dragons' Den. Doel van het programma is dat mensen met een bepaald idee of concept één of meerdere dragons (ondernemers) overtuigen om in hun plan te investeren. In ruil daarvoor bieden zij bijvoorbeeld een bepaald percentage aan aandelen in hun bedrijf.
 
Keilman is autodidact in economie en filosofie en is voorzitter van de Nederlandse Vegetariersbond.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
3
2011

De Kern van Kernenergie

Opinie
0
Henk Keilman

Henk Keilman

Met kernenergie zadelen we de generaties na ons met een enorm probleem op terwijl er goedkope alternatieven zijn, stelt groeninvesteerder Henk Keilman.

2010

Zonne- en Wind energie, doodlopende weg of snelweg?

Opinie
1
Henk Keilman

Henk Keilman

Groeninvesteerder en FTM-columnist Henk Keilman rekent af met het sombere verhaal over duurzame energie van wetenschapper L.J. Giling

WOL: feest is herdenking

Opinie
0
Henk Keilman

Henk Keilman

Waarom World Online écht heeft gefaald. Het bedrijf koos het verkeerde business model. Misschien koestert Henk Keilman juist daarom respect voor Nina Brink.