Auteur

Kees Kooman

Onderzoeksjournalis Kees Kooman schreef een tiental geruchtmakende boeken, onder meer over geldschandalen (De woekerpolisaffaire; Eerlijk over later. In de wurggreep van Aegon – shortlist M.J. Brusse Prijs) en sportbiografieën over Fanny Blankers-Koen en Anton Geesink (nominaties Nico Scheepmakerbeker). In 2015 schreef hij Boerenbloed.

Op keeskooman.nl vindt u alles over deze bijzondere man.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
11
2021

Pleidooi voor onteigening van het platteland

Essay
16
Kees Kooman

Kees Kooman

Een paar jaar nadat onderzoeksjournalist Kees Kooman naar het Friese platteland verhuisde, vatte hij interesse op voor de boeren in zijn buurt. Tot die tijd had hij hun werk – en hun voedselproductie – voor lief genomen, net als de meeste andere consumenten. Nu wilde hij weten: hoe zit dat met dat mestoverschot en melkquota? Wat deed dat met de boeren, en met het platteland? Hij schreef er een boek over.

2012

‘Arme Marco Keim’

Opinie
2
Kees Kooman

Kees Kooman

De topman van Aegon Nederland, Marco Keim, zei onlangs vaarwel tegen de slogan ‘Eerlijk over later’. Kees Kooman maakt duidelijk dat het te vroeg is voor een definitief afscheid.

Het belazeren van klanten

Opinie
19
Kees Kooman

Kees Kooman

De misleidende praktijken waar de financiële industrie groot mee werd, lijken tot ontzetting van columnist Kees Kooman, niet meer tot verontwaardiging te leiden

De zaak Paul Quekel: twaalf jaar in hoger beroep

4
Kees Kooman

Kees Kooman

Het hoger beroep van de gevallen automatiseringsmiljonair Paul Quekel pakt niet goed uit.

Woekeren omdat het moet

Opinie
0
Kees Kooman

Kees Kooman

De levensverzekeraars vormen een systeemrisico en mogen van de Tweede Kamer voorlopig blijven profiteren van hun belangrijkste bron van winst: de woekerpolissen.

2011

De rijpe meloenen van commissie De Wit

Opinie
0
Kees Kooman

Kees Kooman

Het volk dat voor de commissie De Wit moest getuigen deed Kees Kooman aan paus Paulus II denken die rijpe meloenen at terwijl hij het martelen van jongens gade sloeg.

Ombudsman geeft de brui aan woekerpolisaffaire

2
Kees Kooman

Kees Kooman

Financieel ombudsman Nol Monster neemt geen woekerpolisklachten meer in behandeling. "Een zwaktebod", volgens Pieter Lijesen van stichting Consumentenclaim

Op zoek naar een financiële sector met een hart

Opinie
0
Kees Kooman

Kees Kooman

In Heusden-Vesting vond de eerste New Financial Day plaats. Een hondertal experts uit de wereld van het geld debatteerden over vernieuwing in de financiële sector.

Woekerpolis wordt zwaard van Damocles

Opinie
0
Kees Kooman

Kees Kooman

De AFM leek eindelijk werk te maken van het woekerpolisdossier. Maar daar blijkt niets van terecht te komen, ontdekte FTM-columnist Kees Kooman.

Het probleem met verzekeraars

Opinie
0
Kees Kooman

Kees Kooman

Hoe overtuig je een tijger dat hij vegetariër wordt?

2010

In het bos, daar zijn geen Jagers

0
Kees Kooman

Kees Kooman

Wat verzekeraars en minister Jan Kees de Jager ook wensen, de woekerpolispijn zal niet zo maar verdwijnen. Integendeel, die zal alleen nog maar erger worden.