Auteur

Marc Vijver

Marc Vijver startte in 1989 als Optiehandelaar op de Amsterdamse Optiebeurs. In 1993 begon hij voor zichzelf, waarna zijn bedrijf Kweekvijver Groep in 2003 werd overgenomen door BinckBank.

Als klant van diverse effecteninstellingen ondervond Marc dat er maar weinig vernieuwing in de beleggingsbranche te vinden is. Bovendien eten de meeste instellingen van twee walletjes; de belegger EN productaanbieder betaalt. Wie betaalt, bepaalt?

In 2006 trekt Marc samen met Reinder Kuperus ten strijde en richt vermogensbeheerder Index People op. Index People is een dienstverlener die zich richt op efficiënte vermogensopbouw voor particuliere relaties maar ook pensioenfondsen en stichtingen. Maar dan natuurlijk zonder de gebruikelijke foute prikkels. Hollands Glorie met een hoog Zeeuws Meisje gevoel.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
6
2013

Waardevol advies

Opinie
4
Marc Vijver

Marc Vijver

De adviezen van vermogensbeheerders leveren geen extra rendement op, constateert Marc Vijver.

Vergelijk uw vermogensbeheer-vergelijkingswebsite

Opinie
4
Marc Vijver

Marc Vijver

Columnist Marc Vijver vergelijkt de verdienmodellen van vergelijkingssites op het gebied van vermogensbeheer. De ingrediënten voor dure, onnodige beleggingen en te hoge beleggingsrisico’s zijn aanwezig.

Robeco fat cat bonussen gefileerd

Opinie
3
Marc Vijver

Marc Vijver

Marc Vijver fileert de argumentatie achter de megabonussen voor de fat cats bij Robeco

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken

Opinie
5
Marc Vijver

Marc Vijver

Ondanks nieuwe regelgeving en belofte tot verbetering, stellen financiële instellingen het belang van de klant nog steeds niet voorop, schrijft Marc Vijver.

2012

Het private banking model is failliet

Opinie
0
Marc Vijver

Marc Vijver

Private bankers staan al lang niet meer aan de zijde van de klant, stelt Marc Vijver. Integendeel, hun acties leiden tot vernietiging van beleggingswaarde.

De Vestia-case: gokken of afdekken?

Opinie
0
Marc Vijver

Marc Vijver

De nieuwe FTM columnist Marc Vijver neemt Vestia onder de loep. Zonder hoge kosten had een noodrem geïnstalleerd kunnen, nee moeten worden