Auteur

Merijn Knibbe

Nog steeds vindt Knibbe de conjuncturele ontwikkeling tussen, zeg, 1919 en 1924 of de verschrikkelijke misoogst van 1830 (die niemand kent) eigenlijk interessanter dan het economisch beleid van het Kabinet Rutte. Knibbe schrijft vooral over economische statistiek, de betekenis van statistiek en de gebrekkige empirische kennis van zijn collega economen. 

Zijn visie op hoe je economie bedrijft is sterk beinvloed door Angus Maddison (een empirisch econoom die les gaf in Groningen), door zijn historisch onderzoek naar de Nederlandse landbouw en door de twee jaar die hij bij het CBS gewerkt heeft, wat hem een grondige kennis gaf van hoe economische gegevens worden geconstrueerd.
 
Knibbe schrijft ook regelmatig voor Lux et Veritas en de Engelstalige site voor heterodoxe economen Real-World Economics Review. Hij is per e-mail bereikbaar op merijn.knibbe[at]wur.nl

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
3
2013

Prijsbodem nieuwbouwwoningen in zicht

Column
0
Merijn Knibbe

Merijn Knibbe

Columnist Merijn Knibbe heeft goed nieuws: de prijsbodem voor de nieuwbouwhuizenmarkt komt in zicht. Maar ook slecht nieuws: de markt voor bestaande woningen tuurt in een nog dieper zwart gat.

2012

De dynamische Nederlandse arbeidsmarkt

Column
0
Merijn Knibbe

Merijn Knibbe

De Nederlandse arbeidsmarkt is al uiterst flexibel betoogt Merijn Knibbe.

2011

Rijkdom, productie en inkomen

Column
0
Merijn Knibbe

Merijn Knibbe

We worden steeds rijker? Nee hoor, helemaal niet! Een voorstel voor een bescheiden verandering van de CBS-statistieken.