Auteur

René Graafsma

René is opgegroeid in het assurantievak. De eerste jaren was hij werkzaam in de particuliere praktijk op een kantoor met een combinatie met de makelaardij. Vervolgens 5 jaren met een focus op de vrije beroepen. Vanuit de gezichtsvelden aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.
Na meerdere vakstudies en een verdieping in de fiscale economie heeft René zich toegelegd op het specialisme van het pensioen, of liever het geheel van de toekomstvoorzieningen. Voor de privé persoon, de werknemer, de ondernemer en collectiviteiten.
Als trainer, opleider en auteur van diverse uitgaven vergroot hij zijn bereik. Daarbij speelt, door de richting van de maatschappelijke behoefte en de wetgeving naar meer transparantie en zorgplicht, de kwaliteit van de communicatie een steeds meer belangrijke rol.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2011

Failliet, of niet

Column
0
René Graafsma

René Graafsma

Steeds meer verzekeringstussenpersonen gaan failliet, maar de consequenties trekken uit de woekerpolisaffaire doen ze ook niet.

Best of Class: de 10 van Graafsma

Column
0
René Graafsma

René Graafsma

Woekerpolisexpert René Graafsma heeft een lijst van aanbevelingen gemaakt waar een deugdelijke compensatieregeling voor woekerpolissen aan zou moeten voldoen.