Auteur

Ruud de Wit

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
63
2014

Jos van Rey, de kleine Hollandse Berlusconi

Opinie
14
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Jarenlang roerde columnist Ruud de Wit door de Roermondse beerput. Sinds vorige week wordt de ex-wethouder Jos van Rey (VVD) vervolgd voor omkoping, witwassen en verkiezingsfraude. De Wit blikt terug én vooruit op het vastgoedschandaal.

Is een journalist ook in Nederland een vijand van de staat?

Opinie
10
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit haalde aanvankelijk zijn schouders op toen hij over de afluisterpraktijken van geheime diensten las. Intussen denkt hij er door eigen ervaring anders over. 'Ook u bent gewaarschuwd.'

De onbegrensde naïviteit van de gemeente Kerkrade

Opinie
18
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit windt zich op over de beslissing van de gemeente Kerkrade om het 'kansloze Centrumplan' voor tientallen miljoenen te financieren. De begunstigde is nota bene fraudeverdachte Piet van Pol.

Falend vastgoedmanagement op scholen

Opinie
3
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Het is dramatisch gesteld met de kwaliteit van schoolgebouwen in Nederland. Volgens columnist Ruud de Wit is dit het gevolg van het falende vastgoedmanagement van overheden.

Markthal Rotterdam is geen toevalligheid

Opinie
23
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit is laaiend enthousiast over de Markthal Rotterdam. Een uniek vastgoedproject dat volgens hem internationale aandacht zal trekken.

Terugblik op Jan-Dirk Paarlberg

Opinie
13
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit blikt terug op zijn relatie met Jan-Dirk Paarlberg, de vastgoedhandelaar die in hoger beroep tot 4 jaar cel is veroordeeld voor het witwassen van de afpersgelden van onderwereldbankier Willem Endstra. Paarlberg stond zondag oog in oog met Brandpunt-journalist Sven Kockelmann.

Wanneer gaat belangenorganisatie RICS zich bemoeien met omstreden vastgoedtaxaties?

Opinie
3
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Het gesjoemel met vastgoedtaxaties moet afgelopen zijn. Columnist Ruud de Wit roept nu belangenorganisatie RICS op om al het omstreden vastgoed te onderwerpen aan een hertaxatie. Inclusief de Roermondse beerput rond Jos van Rey, Piet van Pol en VolkerWessels.

Willem-Alexander heeft dezelfde ‘vastgoedmanieren’ als president Zuma van Zuid-Afrika

Opinie
16
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit constateert opmerkelijke overeenkomsten tussen de Zuid-Afrikaanse president Zuma en Willem-Alexander als het gaat om politieke spelletjes rond privévastgoed en de beveiliging daarvan.

Niets is wat het lijkt: Kreeg Lars Boom zege van Nibali?

Opinie
7
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Liet Vicenso Nibali Nederlander Lars Boom een rit in de tour winnen omdat hij wist dat Boom komend jaar voor hem zou rijden? Niets is wat het lijkt. Ook in de vastgoedwereld, aldus wielrenliefhebber Ruud de Wit.

Over schoonheidsprijzen gesproken

Opinie
5
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De verkoop van 5500 Vestia-woningen voor 578 miljoen euro is de grootste uit de Nederlandse woningvastgoedgeschiedenis. En toch verdient de deal niet bepaald de schoonheidsprijs, aldus columnist Ruud de Wit.

Hans van Veggel klaar voor vastgoed comeback

Opinie
3
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Hans Van Veggel wordt door columnist Ruud de Wit beschouwd als een van de belangrijkste vastgoedondernemers. Na een schikking met justitie over een belastinggeschil kan Van Veggel de vastgoeddraad weer oppakken. 'Ik ben daar niet rouwig over.'

Met Hans de Boer heeft VNO/NCW een vastgoedminnende voorzitter

Opinie
6
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Hans de Boer gaat Bernard Wientjes vervangen als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO/NCW. Goed nieuws, aldus Ruud de Wit. Met de Boer krijgt VNO/NCW een polderaverse en vastgoedminnende voorzitter.

Het net rond Jos van Rey en zijn vastgoedrelaties sluit zich

Opinie
11
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Jos van Rey schijnt, zo blijkt uit berichtgeving in de Limburger, in zijn rol als koper te hebben een hogere taxatie te hebben geëist bij de ontwikkelings van de Roermondse cultuurfabriek ECI. Een vreemde gang van zaken. Ruud de Wit analyseert.

Poot's droom voor Schiphol kwam nooit uit

Opinie
7
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De familie Poot stopt met Chipshol. Volgens columnist Ruud de Wit gaan de gronden rond Schiphol aanmerkelijk minder opbrengen dan de miljarden waar de Pootjes op inzetten.

Duitse vastgoedbeleggers jagen op Vestia-woningen

Opinie
1
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Terwijl in Nederland de parlementaire enquête Woningcorporaties nog in volle gang was, toog columnist Ruud de Wit naar een vastgoedbeleggersbijeenkomst in Duitsland. De Oosterburen blijken serieuze interesse te hebben in de besmette Nederlandse Vestia-portefeuille.

Terugblik op een bewogen vastgoedweek met een curieuze hoofdrol voor Fortress

Opinie
0
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De vastgoedbeurs Provada heeft de tongen losgemaakt. Columnist Ruud de Wit blikt terug en pikt er het belangrijkste nieuws uit: de problemen bij de Rotterdamse vastgoedonderneming Fortress.

Benoeming Jan Hommen maakt einde aan wilde vastgoedavonturen KPMG-partners

Opinie
0
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De hand van voormalig ING-topman Jan Hommen is volgens columnist Ruud de Wit al zichtbaar geworden bij zijn nieuwe werkgever KPMG. En dan vooral zijn afkeer van vastgoed.

De mistige praktijk van vastgoedtaxaties

Opinie
5
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Dubieuze vastgoedtaxaties zorgen nog altijd voor onterechte hoge marktwaardes van vastgoed. Een gebouw zonder huurder en huurinkomsten, is echter NUL euro waard, betoogt columnist Ruud de Wit.

De parallel tussen het omstreden KPMG-kantoor en het CBS-kantoor in Heerlen

Opinie
3
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Het kolossale hoofdkantoor van KPMG is besmeurd in de verhuur gegaan, maar het accountantsbureau is niet de enige die een te groot jasje aantrok. Columnist Ruud de Wit wijst fijntjes op het CBS-kantoor in Heerlen.

Megaveiling Vestia-woningen cruciale testcase voor Nederlandse woningmarkt

Opinie
10
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Spannende tijden voor woningcorporaties. Woensdag moet blijken hoe gretig buitenlandse investeerders inzetten op de Vestia-woningen. Columnist Ruud de Wit tempert de verwachtingen bij deze testcase.

Een gebouw van Schaamte en Schande

Opinie
11
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Volgens columnist Ruud de Wit is het hoofdkantoor van KPMG de belichaming van alles wat er bij de accountantsreus mis is. 'Het gaat om ordinaire hebzucht'.

End of an era: het ING House

Opinie
10
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Nationale Nederlanden vertrekt uit het ING House, het strijkijzer-achtige gebouw op de Zuidas. Volgens columnist Ruud de Wit markeert de exodus het einde van 'the sky is the limit' tijdperk bij ING en ING Real Estate.

Een beursgang voor OVG is onwaarschijnlijk

Opinie
1
Ruud de Wit

Ruud de Wit

OVG van vastgoedman Coen van Oostrom wil naar de beurs met een kantorenfonds. Ruud de Wit analyseert de vooruitzichten.

Een dag vol populisme

Opinie
15
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Na Geert Wilders uitspatting, de herverkiezing van Jos van Rey, het succes van de Heerlense SP en een rapport over Zuid-Afrikaanse corruptie, twijfelt Ruud de Wit aan de zin van de democratie.

Wie is de nieuwe voorman bij Multi vastgoed?

Opinie
0
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De Nederlandse vastgoedonderneming Multi, sinds vorig jaar in handen van de Amerikaanse investeerder Blackstone, heeft Jaap Blokhuis aangesteld als ceo. Columnist Ruud de Wit ziet dat als goed teken voor een serieuze doorstart.

Alaaf!! Politiek carnaval in Zuid-Limburg

Opinie
4
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Chinese spookinvesteerders, wanhopige ondernemers en overal politieke prietpraat. Wanneer deelt de Grote Politiek eens wat rode kaarten uit aan de lokale politici in Zuid-Limburg? vraagt columnist Ruud de Wit zich af.

Dumpprijzen voor Nederlands winkelvastgoed

Opinie
2
Ruud de Wit

Ruud de Wit

De ‘afbraakverkoop’ van Corio’s Nederlandse winkelcentraportefeuille belooft volgens columnist Ruud de Wit heel weinig goeds voor de vastgoedsector.

Het Heerlense sloopdilemma

Opinie
4
Ruud de Wit

Ruud de Wit

In de Heerlense vastgoedjungle is het radicale plan opgevat om een winkelcentrum te slopen. De gemeente en provincie zijn zelfs van plan om 30 miljoen euro bij te dragen om de sloop mogelijk te maken. Columnist Ruud de Wit maakt bezwaar.

SNS-evaluatiecommissie: fraaie woorden maar weinig wol

Opinie
1
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Ruud de Wit analyseert de Evaluatiecommissie Nationalisatie SNS Reaal en komt tot de conclusie dat er veel fraaie woorden in staan maar dat er nog veel vragen onbeantwoord blijven.

2013

Enkel de sufferds belanden voor de rechter

Opinie
6
Ruud de Wit

Ruud de Wit

Columnist Ruud de Wit volgt de Ton Hooijmaijers-zaak en krijgt de indruk dat enkel de hele grote sufferds zich voor de rechter moeten verantwoorden. Gedragsregels of niet: er zijn genoeg escapes voor frauderende bestuurders.