Auteur

Sander Boon

Sander Boon (1971) is politicoloog. Na zijn studie werkte Sander bij politieke denktanks en hij specialiseerde zich in financieeleconomisch, sociaal-economisch en monetair beleid. Hij adviseerde politieke partijen en schreef voor een aantal partijen het partijprogramma. Daarnaast deed hij de research en redactie van Willem Middelkoop’s bestseller Als de dollar valt en publiceerde met hem een wekelijkse nieuwsbrief over geopolitiek, energie en financiële markten.

 

Door Sander’s onderscheidende politieke en financieel-economische visie heeft hij de kredietcrisis kunnen zien aankomen en maakt hij treffende analyses over de hedendaagse en toekomstige sociale en economische ontwikkelingen. Sander publiceert in binnen- en buitenland (waaronder Trouw, De Volkskrant en Het Financieele Dagblad) in zowel oude als nieuwe media. Naast zijn werkzaamheden als consultant geeft hij regelmatig marktcommentaar en lezingen. In juni is zijn boek De geldbubbel uitgekomen bij uitgeverij Business Contact.

 

Sander is verbonden aan GSCG Market Intelligence.

 


 

 

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
5
2014

Zijn centrale banken de controle over de rente kwijt?

Column
31
Sander Boon

Sander Boon

Overal in de wereld houden centrale banken de rente laag teneinde economische groei aan te zwengelen. Maar ligt het echte probleem niet ergens anders?, zo vraagt Sander Boon zich af.

2013

Goudbelegging bij staatsbank ABN Amro biedt geen enkele zekerheid

Column
4
Sander Boon

Sander Boon

Wie bij ABN Amro belegt in goud, heeft geen enkele garantie of hij het ooit daadwerkelijk in handen zal kunnen krijgen. Een onverantwoord financieel risico , vinden Jaco Schipper en Sander Boon.

2012

Goud in handen

Column
4
Sander Boon

Sander Boon

Goud is voor beleggers meestal een papieren belegging en speculatieve grondstof. Dergelijke goudderivaten verliezen als het erop aan komt snel hun waarde, denkt columnist Sander Boon.

Het geld van ‘Animal Farm’

Column
1
Sander Boon

Sander Boon

Columnist Sander Boon ziet parallellen tussen Orwell's Animal Farm en de valutahandel. Zoals sommige dieren meer gelijk zijn dan andere, is de ook ene munt meer gelijk dan de andere.

De dood of de gladiolen

Column
6
Sander Boon

Sander Boon

In zijn columns voor Follow the Money zal politicoloog Sander Boon zich buigen over de twee belangrijkste begrippen van onze tijd: schuld en vertrouwen. 'Zonder vertrouwen is schuld niets waard.'