Auteur

Alexander Beunder

Alexander Beunder (1987) studeerde economie aan de Utrecht School of Economics (MSc), doceerde economie aan middelbare scholen en de Universiteit van Amsterdam en werkt sinds 2017 als onafhankelijk onderzoeker. Momenteel is hij verbonden aan het Platform Authentieke Journalistiek. Hij publiceerde over politiek en economie bij onder andere Follow The Money, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, Economisch Statistische Berichten en Mejudice.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
2
2021

Onderzoeksteam naar de rechter om openbaarmaking van Zuid-Hollandse Shell-documenten

12
Jilles Mast, Alexander Beunder & Bas van Beek

Jilles Mast, Alexander Beunder & Bas van Beek

De provincie Zuid-Holland weigert behandeling van een Wob-verzoek naar documenten over Shell. Het Shell Papers-team, dat onderzoek doet naar de verwevenheid tussen overheden en het olieconcern, stapt nu naar de rechter.

‘Shell, de windmolenparkbouwer’ – is dat misleidende reclame?

106
Jilles Mast & Alexander Beunder

Jilles Mast & Alexander Beunder

De onvrede over reclame van fossiele-brandstofproducenten groeit. Amerikaanse steden klagen oliebedrijven erom aan, enkele grote kranten weren ‘fossiele reclames’ inmiddels en actiegroepen ijveren voor een totaalverbod. De reclames zijn vaak ‘misleidend’ en presenteren oliebedrijven groener dan ze zijn, stellen critici. De Bond van Adverteerders ziet het anders. ‘Burgers en consumenten zijn verstandig genoeg om zelf die keuze te maken.’