Auteur

Arjan van der Linden

Arjan van der Linden (1995) begon aan studies Sociologie en Engelse taal en cultuur, maar koos uiteindelijk toch voor de versnelde route van de opleiding Journalistiek. Inmiddels zit hij in zijn afstudeerjaar en loopt hij rond op de redactie van Follow the Money. Daar houdt hij zich voornamelijk bezig met de arbeidsmarkt.

Artikelen
2
2019

Mensen maken een inburgeringsexamen op een toetslocatie van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), maart 2018.
© ANP Marco de Swart

Taalscholen spellen fraude tot op de letter

12
Arjan van der Linden & Bart Nietveld

Arjan van der Linden & Bart Nietveld

Taalscholen moeten nieuwkomers Nederlands leren, zodat ze inburgeren. Niet alle taalscholen opereren met die intentie, blijkt uit meldingen bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zijn die gegrond, dan maakt ruim eenderde van de taalscholen op allerlei manieren misbruik van kwetsbare inburgeraars. Follow the Money brengt het verhaal achter de cijfers. ‘Ondernemers in deze scene zien alleen wandelende goudmijntjes.’

2018

Sluiting Sociaal Akoord, april 2013
© ANP / Martijn Beekman

Zorgen voor naleving van de cao’s is Sisyphusarbeid

23
Arjan van der Linden

Arjan van der Linden

Maandenlang onderhandelen vakbonden en werkgevers over collectieve arbeidsovereenkomsten. Maar daarna is toezicht houden op al die moeizaam tot stand gekomen afspraken erg moeilijk. Kwaadwillende werkgevers krijgen amper boetes. Hoe vaak worden cao's ontdoken?