Auteur

Ben Ligteringen

Ben Ligteringen (1940) studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, en begon nog tijdens die studie aan een journalistieke carrière. Hij schreef voor De Groene Amsterdammer en Het Parool voordat hij in 1977 de overstap maakte naar de vakbladjournalistiek. Voor uitgeverij Intermediair richtte hij in dat jaar het tijdschrift PW op, dat zich richtte op personeelsmanagers. Vanaf dat moment liep het thema ‘werk’ als een rode draad door zijn journalistieke carrière. Als uitgever/hoofdredacteur van zijn eigen vakbladuitgeverij bleef hij de ontwikkelingen rond onder andere personeelsmanagement, arbeidsomstandigheden en de arbeidsmarkt nauwgezet volgen.
Na een journalistieke retraite van ruim tien jaar, waarin Ben onder andere promoveerde op een studie over de toekomst van het personeelsmanagement, heeft hij nu voor Follow the Money zijn oude vak weer opgepakt: schrijven over werk in al zijn facetten.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
3
2017

CC by-SA 2.0
© Wikimedia Commons

Waarom een van de belangrijkste economische wetten al lang niet meer werkt

Opinie
17
Ben Ligteringen

Ben Ligteringen

De afgeketste acquisitie van Unilever door de combinatie van branchegenoot Kraft Heinz en private-equityfonds 3G is volgens Ben Ligteringen een sprekend voorbeeld van het soort overname dat louter wordt gedreven door de beginselen van de financiële economie. Het is deze financiële economie die de kern vormt van de globalisering. De grote econoom David Ricardo, ‘poster child’ van de mondiale vrijhandel, had het graag anders gezien.

© Flickr / Generation Grundeinkommen

Basisinkomen, wat is dat eigenlijk? En wat kost het?

126
Ben Ligteringen

Ben Ligteringen

Het lijkt een prachtig en simpel idee: iedere burger een inkomen op minimumniveau geven om een basale bestaanszekerheid te garanderen. In de praktijk blijken er aan dit basisinkomen echter vele verschillende invullingen te worden gegeven. En het kostenplaatje valt ook al niet rond te krijgen.

Flexibilisering op de arbeidsmarkt eist een hoge tol

21
Ben Ligteringen

Ben Ligteringen

De toenemende flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt is voor menig werkgever een zegen, maar kent vele schaduwzijden: toenemende tweedeling tussen vaste en flexibele werknemers qua beloning en bestaanszekerheid, grote onderverzekering wat betreft pensioen en arbeidsongeschiktheid en een steeds grotere groep zelfstandigen die minder verdient dan het minimumloon. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wat valt eraan te doen?