Auteur

Bram Logger

Bram (1980) studeerde rechten in Leiden, maar vond schijven voor het faculteitsmagazine toen al leuker dan uitpluizen van wetteksten. Na een master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte hij voor het Utrechts Nieuwsblad, de freepaper DAG en Trouw. Over DAG schreef hij in 2011 samen met Roelof de Vries het boek ‘De laatste krant’. Als freelance onderzoeksjournalist werkt Bram onder meer voor Coöperatie SPIT, Investico, de Groene Amsterdammer en Trouw. Voor FTM bijt hij zich vast in het imperium rond de Postcode Loterij.

Artikelen
4
2019

Opnieuw relevant: In China gaat de vlag uit, want PSD2 zet hier de datakluis open

93
Bram Logger & Parcival Weijnen

Bram Logger & Parcival Weijnen

De Nederlandsche Bank is vandaag begonnen met een campagne om het publiek te informeren over de nieuwe Europese betaalwet PSD2. Afgelopen december ontdekte Platform Investico in een onderzoek voor Follow the Money en de Groene Amsterdammer dat dit de deur openzet voor Chinese techbedrijven die uit zijn op onze persoonsgegevens.

Podcast | Loterijbaas Poelmann dirigeerde goededoelengeld naar ‘zijn’ Feyenoord

Podcast
1
Bram Logger, Eric Smit & Frederique de Jong

Bram Logger, Eric Smit & Frederique de Jong

Loterijbaas Poelmann dirigeerde goededoelengeld naar ‘zijn’ Feyenoord

77
Bram Logger & Parcival Weijnen

Bram Logger & Parcival Weijnen

Boudewijn Poelmann is niet alleen de hoogste baas van de Postcode Loterij, hij is ook groot fan van Feyenoord en indirect mede-eigenaar van de voetbalclub. In 2017 zette hij Qurrent onder druk om een sponsordeal te sluiten met Feyenoord. Qurrent is een dochterbedrijf van de stichting Doen, die haar geld krijgt van de Postcode Loterij. In totaal vloeit er zo 20 miljoen euro goededoelengeld naar Feyenoord. Poelmann regelde de sponsordeal tegen de zin van het management van de groene-energieleverancier. Dit soort bemoeienissen is volgens de kansspelwetgeving strikt verboden.

2018

In China gaat de vlag uit, want PSD2 zet hier de datakluis open

59
Bram Logger & Parcival Weijnen

Bram Logger & Parcival Weijnen

Met de nieuwe Europese betaalwet PSD2 breekt Brussel de macht van de banken. Fintechbedrijven krijgen toegang tot rekeninginformatie, hetgeen moet leiden tot slimme, nieuwe toepassingen. Dat zet ook de deur open voor Chinese techbedrijven die uit zijn op onze persoonsgegevens, blijkt uit onderzoek van Investico voor Follow the Money en De Groene Amsterdammer.