Auteur

Daaf Borren

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
7
2014

Crowdsuing financiert rechtszaken tegen machtsmisbruik bedrijven [interview]

3
Daaf Borren

Daaf Borren

Samen met de Nederlandse bevolking gaat Rick Smets Crowdsuing een vuist maken tegen machtige bedrijven en instanties. Met crowdfunding hoopt hij de financiering van rechtszaken tegen hen van de grond te krijgen. Nu geopend: pitch om misbruik van betaalgegevens door banken aan te vechten.

Taxi Electric, duurzaam ondernemen op de taximarkt [Interview]

5
Daaf Borren

Daaf Borren

Taxi Electric bestormt de taximarkt met elektrische auto’s en 50-plussers achter het stuurwiel. Follow The Money spreekt met oprichter Ruud Zandvliet. ‘We proberen aan te tonen dat het zelfs op een vervuilende markt mogelijk is om duurzaam te ondernemen.’

Commissie-Juncker goedgekeurd: ex-oliebaron Cañete krijgt Klimaatverandering en Energie

5
Daaf Borren

Daaf Borren

De Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker is geaccepteerd door het Europees Parlement. Inclusief ‘Señor Petrolhead’ Cañete (Energie) en de voormalig lobbyist Hill (Financiën).

Het rammelende wervings-en selectiebeleid van de Europese Commissie

1
Daaf Borren

Daaf Borren

De "oliebaron" Miguel Arias Cañete heeft als kandidaat-eurocommissaris zicht op de Europese portefeuille Klimaat en Energie. Het wervings- en selectiebeleid van de Europese Commissie rammelt volgens Sophie in ’t Veld.

Yournalism: onderzoeksjournalistiek vanuit de crowd

9
Daaf Borren

Daaf Borren

Het nieuwe platform voor onderzoeksjournalistiek Yournalism is ‘live’ gegaan. Burgers kunnen voortaan een bijdrage leveren aan diepgravende onderzoeksjournalistiek. ‘Power to the people!’

Geheime tapes: toezichthouder VS buigt voor banken

22
Daaf Borren

Daaf Borren

Amerikaanse toezichthouders onderhouden warme banden met banken en stellen zich niet kritisch, maar vooral dienstbaar op. Vrijdag gepubliceerde, heimelijk opgenomen gesprekken brengen het bewijs.

Afzeggen Tweede Kamer door Starbucks is 'ontzettend dom'

4
Daaf Borren

Daaf Borren

Het Amerikaanse koffieconcern Starbucks blijft confrontaties met de Tweede Kamer uit de weg gaan. Dit keer vanwege een lopend onderzoek van de Europese Commissie. Een domme en ongeldige reden.