Auteur

Danny Brood

Danny Brood (9 januari 1989) is een onderzoeksjournalist die zich aan de hand van zelfstudie heeft toegespitst op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Hij beschouwt deze wet als hét instrument om gevoelige informatie boven tafel te krijgen. De interesse voor het intensieve spitwerk is eind 2012 ontstaan tijdens een afstudeerstage op de researchredactie van RTL Nieuws.
Voor FTM Lokaal speurt Danny naar Brabantse onthullingen. Danny heeft speciale belangstelling voor onderwerpen die te maken hebben met vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
1
2018

© Boomerang Create

Hoe een Brabantse bedrijfsruimte een disco inferno werd

19
Danny Brood
Noord-Brabant

Danny Brood

Overal in Nederland zijn burgers in gevecht met ondernemers en bestuurders om de invulling van de schaarse, openbare ruimte. Wie heeft het daar voor het zeggen? En welke belangen dienen gemeentebestuurders eigenlijk? Zo ook in het Brabantse Oisterwijk: na een schimmig verlopen procedure krijgt een vermogende ondernemer groen licht van het gemeentebestuur om zijn bedrijfsruimte om te bouwen tot een ‘evenementenhal’. Omwonenden vermoeden dat de vergunning daarvoor achter de schermen is geritseld.