Auteur

Evert Peeters

Evert Peeters is wetenschapshistoricus. Hij publiceerde eerder over de maatschappelijke inbedding van medische en wetenschappelijke expertise in de negentiende en twintigste eeuw. Nu bereidt hij een boek voor over de politieke economie van dertig jaar financiële expansie in België. Hij is campagnemedewerker bij vzw Fairfin (fairfin.be) en deeltijds doctor-assistent aan de Onderzoeksgroep Geschiedenis van de KU Leuven. Voor Follow the Money ontleedt hij de naschokken van de financiële crisis in België.

Artikelen
6
2014

De kromme spiegel van de Oekraïne

Column
6
Evert Peeters

Evert Peeters

Gij die dacht in Londen, Brussel en Berlijn te wonen: hartelijk welkom in Charkov en Doñetsk! Anders dan de tv-commentatoren lijken te denken, is de Oekraïense crisis geen venster, maar een kromme spiegel. Waarin vooral de lelijke misgroeiingen van de Europese Unie zelf oplichten.

Schaduwbankiers

Column
14
Evert Peeters

Evert Peeters

We praten zo nu en dan over wat schaduwbankieren nou precies behelst en hoe het onze samenleving beheerst en vallen vervolgens weer in slaap. Columnist Evert Peeters schudt u weer even wakker.

Democratie zonder demos

Column
3
Evert Peeters

Evert Peeters

Burgers haken af. Columnist Evert Peeters beschrijft Midnight in a Perfect World: de geboorte van een democratie zonder demos.

Woekerplant

Column
10
Evert Peeters

Evert Peeters

De financiële sector functioneert als een woekering die voortdurend potentieel nuttig kapitaal, maatschappelijke ambitie en individuele creativiteit aan de niet-financiële economie onttrekt, betoogt columnist Evert Peeters

2013

De loopgravenoorlog in het Belgische bankwezen

Column
3
Evert Peeters

Evert Peeters

De Vlaamse wetenschapshistoricus Evert Peter geeft inzicht in de loopgravenoorlog die in het Belgische bankwezen aan de gang is. Ook daar vecht de bankenlobby tegen de verhoging van kapitaalseisen voor banken.

EYES WIDE SHUT

Column
10
Evert Peeters

Evert Peeters

De Vlaamse wetenschapshistoricus Evert Peeters trapt op Follow The Money af met een aanzet om de financialisering van de maatschappij inzichtelijk te maken. Zonder ongepast respect.