Auteur

Frank Meijer

Frank Meijer (1995) zit in de herfst van zijn opleiding journalistiek maar brengt meer tijd door op het kantoor van Follow the Money dan in de schoolbanken. De helft van de tijd is hij de schildknaap van de uitgever, de andere helft van de tijd beheert hij onze lobbydatabase. Wanneer daar iets interessants uit komt, of uit andere projecten waar hij mee bezig is, dan schrijft hij daarover voor FTM.

Frank is ook erg geïnteresseerd in cryptomunten en bijbehorende blockchains, voornamelijk in de potentie van deze technologie om het internet te veranderen. De hype rond het snel geld verdienen met de digitale munten interesseert hem weinig en hij beweert dan ook vanuit journalistieke beweegredenen geen crypto’s te hebben.

Artikelen
3
2019

Jan Peter Balkenende en Steven van Eijck hebben een onderonsje, terwijl Herman Heinsbroek zijn koffertje doorzoekt. Tweede Kamer, juli 2002.
© ANP / Robin Utrecht

Balkenendes Maatschappelijke Alliantie is vooral goed in oppoetsen

25
Frank Meijer

Frank Meijer

De Maatschappelijke Alliantie, een stichting geleid door oud-premier Jan Peter Balkenende en zijn oud-staatssecretaris van Financiën Steven van Eijck, moest partijen in de filantropische sector met elkaar verbinden. Er is echter veel kritiek op de stichting: ‘Wij hebben geen idee wat ze doen.’

2018

Beeld door Matthew Henry (via Unsplash)
© CC0 (Publiek domein)

Veiligheid of privacy? Dit is wat je écht moet weten over het sleepwetreferendum

29
Frank Meijer

Frank Meijer

Op 21 maart is het referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel de Sleepwet genoemd. De afgelopen maanden stelde Follow the Money een dossier samen waarin we deze vernieuwde wet onder de loep namen. We zetten de voors en tegens nog even op een rij.

Beeld door EFF (via Flickr)
© CC BY

Sleepwettest: slechts 1 op de 400 mensen weet hoe de Wiv werkt

Analyse
79
Frank Meijer

Frank Meijer

Afgelopen week publiceerden we een test waarmee mensen hun kennis over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) kunnen toetsen. De conclusies zeggen een hoop over het aankomend referendum op 21 maart en bieden stof tot nadenken over het raadgevend referendum an sich.