Auteur

Gerhard Hormann

Gerhard Hormann (51) is publicist met een speciale belangstelling voor de Nederlandse hypotheekmarkt. Zijn opiniestukken prijken onder meer regelmatig in De Volkskrant en het tijdschrift Het Tweede Huis. Sinds 1999 waarschuwt Hormann al voor het instorten van de huizenmarkt in ons land. Om dat vervolgens in 2003 nogmaals te doen onder het mom van: na de beurs crasht de huizenmarkt.

Hormann geeft lezingen in het land over hoe mensen binnen tien jaar versneld hun hypotheek kunnen aflossen. Ander favoriet voorleesthema van Hormann is het nieuwe deeltijdpensioen: vanaf je 55ste nog maar een halve week werken. Tot op heden heeft Hormann tien boeken gepubliceerd. Met als blikvangers: 'Een Tweede Huis' (2004) en zijn pas verschenen bundel 'Hypotheekvrij!' (2012).

Hormann is afgestudeerd als planoloog in 1986 en als politicoloog in 1988 aan de Universiteit van Amsterdam. Hormann is onvervalst pleitbezorger van het steven naar hypotheekvrij wonen. De hypotheeklening voor zijn boerderijtje ergens in de randstad heeft hij dan ook bijna afgelost aan de bank, zo meldt hij niet zonder trots. En dan wel te verstaan zonder omliggende grond, want het uitgestrekte weiland voor zijn optrekje betaalde Hormann handje contantje.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
5
2013

Rutte is een product van onze poppenkastmaatschappij

Column
11
Gerhard Hormann

Gerhard Hormann

'In dat universum, waarin niets is wat het lijkt, is ook premier Mark Rutte in de eerste plaats het Merk Rutte met als beeldmerk een grijns van oor tot oor', aldus Gerhard Hormann.

2012

Ook Van Dijkhuizen gaat huizenbezitter veel pijn doen

Column
6
Gerhard Hormann

Gerhard Hormann

De plannen voor belastingherziening van de Commissie-Van Dijkhuizen kunnen wel degelijk nadelig uitpakken voor woningbezitters, betoogt columnist Gerhard Hormann.

Crash woningmarkt viel wél te voorspellen

Column
8
Gerhard Hormann

Gerhard Hormann

Niemand kon voorzien dat de huizenprijzen zo fors zouden dalen volgens Johan Conijn, hoogleraar woningmarkt. Aan de hand van genoeg feiten maakt columnist Gerhard Hormann gehakt van dit 'sprookje'.

Wat te doen met de woningmarkt, Mark en Diederik?

Column
14
Gerhard Hormann

Gerhard Hormann

Wat kunnen Diederik Samsom en Mark Rutte doen om de huizenmarkt vlot te trekken? Niet al te veel, stelt publicist Gerhard Hormann nuchter vast. En toch ziet hij kansen op dit vlak voor een kabinet-Rutte2.

De aflossingsvrije hypotheek wordt duur betaald

Column
2
Gerhard Hormann

Gerhard Hormann

De aflossingsvrije hypotheek is altijd aangeprezen als de goedkóópste variant, maar kan ons straks duur komen te staan. Dat stelt columnist Gerhard Hormann, die pleit voor snelle aflossing van je hypotheek.