Auteur

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance onderzoeksjournalist. Zijn stukken verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij maandelijks over de Rotterdamse politiek.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2019

Bezoekers bij de Kuip tijdens de open dag van landskampioen Feyenoord, 16 juli 2017
© ANP / Martijn Beekman

Feyenoord City gaat allang niet meer over Feyenoord

8
Bram Logger & Guido van Eijck

Bram Logger & Guido van Eijck

De gemeente Rotterdam droomt van een voetbaltempel op Zuid, om een vergeten gebied erbovenop te helpen. Maar de risico’s die Feyenoord neemt om een nieuw stadion te kunnen bouwen, zijn groot. En ze splijten de club: van een juridisch conflict met de eigen supporters tot een vijandige overnamebod op de aandelen in de Kuip. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Artist impression van Feyenoord City, ontworpen door architectenbureau OMA, bezien vanaf de noordoever.
© OMA Architecten

De gegarandeerde winnaar in het nieuwe Feyenoord-stadion: Goldman Sachs

44
Bram Logger & Guido van Eijck

Bram Logger & Guido van Eijck

Feyenoord staat op het punt een half miljard euro uit te geven aan een nieuw voetbalstadion. Dankzij dit complex aan de Maas kan de club zich weer meten met Ajax en PSV, én krijgt heel Rotterdam-Zuid een boost. Dat is althans het idee. Maar de plannen zijn riskant, blijkt uit onderzoek van FTM, Vers Beton, Open Rotterdam en SPIT. Het is maar de vraag of Feyenoord beter wordt van het nieuwe stadion. De enige die wel uitstekend verdient, is zakenbank Goldman Sachs.