Auteur

Hella Hueck

Hella Hueck (1972) is financieel-economisch journalist. Zij werkte ruim tien jaar als verslaggever voor RTL Nieuws en presenteert op RTL Z o.a. het innovatieprogramma Toekomstmakers. Hueck weet complexe onderwerpen op een heldere, humoristische en toegankelijke manier te brengen. Ze houdt zich vooral bezig met thema’s als globalisering, handel, technologie & innovatie en de toekomst van Europa, maar laat zich niet vastpinnen op één thema. Heb je een onderwerp waarvan je denkt dat dat geagendeerd moet worden? Neem dan contact op!

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
7
2017

Corporate takeovers? Let’s talk about the future of our economy

11
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

Until recently, most CEOs and the biggest employers’ association in the Netherlands were opposed to protecting Dutch companies against foreign takeovers. But this has now totally changed. What’s happening? And where to go from here? Journalist Hella Hueck and economist Robert Went present their analysis in 12 questions and answers.

Bedrijfsovernames? Laten we het eens over de toekomst van onze economie hebben

54
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

Tot voor kort waren de meeste ceo’s fel gekant tegen bescherming van Nederlandse bedrijven tegen buitenlandse overnames. Nu zijn ze compleet omgeslagen. Wat is hier aan de hand? En hoe moeten we verder? Journalist Hella Hueck en WRR-econoom Robert Went zetten de zaak op een rijtje.

‘Grote overnames zouden vooraf getoetst moeten worden’

Interview
23
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de vraag of Nederlandse bedrijven beschermd moeten worden tegen vijandige overnames. In aanloop naar een longread die zaterdag 8 juli op Follow the Money verschijnt over het toenemende protectionisme in Nederland spraken we met Hans Schenk, hoogleraar en lid van de SER. In hoeverre moeten we ‘onze’ bedrijven beschermen?

Iedereen roept om innovatie, maar wat is dat eigenlijk?

26
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

Innovatie moet, innovatie is goed. We horen en lezen het dagelijks, en de regering zet een batterij regelingen en instrumenten in om innovatie te bevorderen. Maar wat is innovatie eigenlijk, en hoe is het te bevorderen? En wordt het belang van innovatie niet overdreven? Journalist Hella Hueck (RTL en WNL) en econoom Robert Went (WRR) praten je bij in tien vragen en antwoorden.

2016

‘Reset’ van handelsbeleid begint met niet ondertekenen van CETA

63
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

Zeer tegen de zin van veel Europese burgers, zet de Europese Unie stevig in op de handelsverdragen CETA en TTIP. De effecten van deze verdragen, zowel in positieve als negatieve zin, zouden echter lang zo groot niet zijn als verwacht, schrijven Hella Hueck en Robert Went. En moet Nederland überhaupt wel internationale handelsverdragen sluiten als zelfs de Nederlandse regering pleit voor stevige herziening van het handelsbeleid?

Vrouwen doen sterilisatiemiddel Bayer in de ban

7
Hella Hueck

Hella Hueck

Het sterilisatiemiddel Essure bezorgt farmaceut Bayer steeds grotere kopzorgen. Wereldwijd klagen vrouwen over heftige bijwerkingen, en de Inspectie van de Gezondheidszorg wil nu dat er een Europees onderzoek komt. De verkoop van het middel in Nederland is ondertussen ingestort en het op grote schaal verwijderen van Essure kan zorgverzekeraars flink op kosten jagen.

Hoog tijd voor Plan B: hoe de Europese Unie en de euro nog te redden zijn

57
Robert Went & Hella Hueck

Robert Went & Hella Hueck

De Europese Unie kraakt in haar voegen. Ontembare problemen stapelen zich op, en overal klinkt de waarschuwing dat de EU uit elkaar dreigt te vallen. Is er nog perspectief? Ja, zeggen journalist Hella Hueck en econoom Robert Went van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Aan de vooravond van het referendum waarin Nederland zich uitspreekt over het EU-handelsverdrag met Oekraïne, schetsen ze in elf vragen (én antwoorden) het pad naar een nieuwe EU — flexibel en functioneel.