Auteur

Henk Schutten

Henk Schutten (1960) werkte voor de Haagsche Courant, Elsevier en Het Parool en heeft altijd een zwak voor zwendelaars, flessentrekkers, neppers en oplichters gehad. De afgelopen decennia schreef hij enkele boeken over drugscriminelen, dictators, Hells Angels en kunstfraudeurs die stuk voor stuk een groot (geletterd) publiek wisten te bereiken.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
5
2015

Valutaschandaal dreigt in de doofpot te belanden

0
Henk Schutten

Henk Schutten

Het onderzoek naar betrokkenheid van Nederlandse banken in het valutaschandaal dreigt in de doofpot terecht te komen. De Autoriteit Financiële Markten wil de bevindingen, die rond deze tijd zouden worden gepubliceerd, niet bekendmaken.

PvdA eist opheldering over ontslagen bij ING en Rabo inzake valutafraude

0
Henk Schutten

Henk Schutten

De PvdA eist van minister Dijsselbloem opheldering over de betrokkenheid van Nederlandse banken bij valutafraude. Bankmedewerkers die wisselkoersen blijken te hebben gemanipuleerd, dienen volgens de PvdA strafrechtelijk te worden vervolgd.

Amsterdams gerechtshof wordt slagveld voor frauderende banken

0
Henk Schutten

Henk Schutten

Investeerders die gedupeerd werden door het valutaschandaal, willen hun schadeprocedures tegen banken uitvechten voor het Amsterdamse gerechtshof. De claims kunnen volgens advocaten in de vele miljarden lopen.

Valutaschandaal breidt zich uit: 'Dit ging niet om een paar losgeslagen handelaren'

0
Henk Schutten

Henk Schutten

De Amerikaanse advocaat David Scott sleepte vorige maand twee miljard dollar binnen door met negen grote internationale banken te schikken in het valutaschandaal. En dat is nog maar het begin, zegt hij in een exclusief interview met Follow The Money.

Megaclaims valutafraude bereiken Europa. Ook ING en Rabo.

0
Henk Schutten

Henk Schutten

Amerikaanse banken werden al getroffen door megaclaims vanwege de valutafraude, nu hangen die ook Nederlandse banken boven het hoofd. Claimadvocaten ruiken bloed en Rabobank en ING dreigen onder vuur te komen liggen van zowel gedupeerde investeerders als toezichthouders.